Šport
26 ogledov

CAS potrdil kazen Neymarju

Neymar EPA
Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani je danes zavrnilo pritožbo brazilske nogometne zveze v povezavi s suspenzom Neymarja.

Brazilska nogometna zvezza se je pritožila zoper odločbe južnoameriške nogometne zveze (COMNEBOL), ki je brazilskemu zvezdniku Neymarju zaradi prejetega rdečega kartona in neprimernega obnašanja na junijski Copa Americi v Čilu naložilo prepoved nastopa na štirih reprezentančnih tekmah.

Zvezdnik španske Barcelone je dve tekmi prepovedi že oddelal na južnoameriškem prvenstvu v Čilu, prav tako pa bo počival na naslednjih dveh tekmah brazilske izbrane vrste v okviru južnoameriških kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji leta 2018. Neymar bo manjkal na bližnjem dvoboju proti Čilu, ki bo 8. oktobra, ter pet dni kasneje proti Venezueli.

Brazilski nogometni virtuoz si je kazen prislužil na tekmi skupinskega dela proti Kolumbiji, ko je zavoljo razočaranosti po porazu z 0:1 po koncu tekme brcnil žogo v hrbet Kolumbijca Pabla Armera, nato pa se je še "petelinil" v obračunu s Carlosom Bacco. Zaradi tega si je najprej prislužil rdeči karton, nato pa še prepoved igranja na naslednjih štirih tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.