Šport > Nogomet
37 ogledov

Casillas edini, ki ni prejel sporočila

casillas del bosque EPA
Vicente del Bosque je o nameri, da se umika z mesta španskega selektorja, obvestil vse reprezentante, razen Ikerja Casillasa.

Vicente del Bosque je po osmih letih odstopil z mesta selektorja španske nogometne reprezentance, s katero je osvojil svetovno (2010) in evropsko prvenstvo (2012).

Petinšestdesetletni strateg je odstopil po porazu v osmini finala evropskega prvenstva v Franciji, čeprav je odločitev sprejel že prej.

Del Bosque je svojo namero delil z vsemi člani španske izbrane vrste z izjemo Ikerja Casillasa, s katerim sta se v preteklosti zelo dobro razumela, z vzponom Davida de Gee pa se je njun odnos ohladil. 

Nekdanji španski selektor je razkril, da so se odnosi skrhali po tem, ko je De Gea prevzel mesto prvega vratarja španske izbrane vrste.

''S soigralci je v dobrih odnosih, s trenerskim osebjem pa ne preveč. Zato je tudi edini igralec, ki mu nisem poslal sporočila. Zamere goji do mene, fizičnega trenerja Javierja Minana in pomočnika Tonija Grandeja. Z vsemi ostalimi je v redu. Jeza je namenjena nam,'' je pojasnil Del Bosque, ki nekdanjega vratarja Real Madrida pozna že od malih nog.

''Seveda je nezadovoljen in prizadet. To razumem. Meni, da smo naredili napako. Moramo biti ponosni na igralca, ki je za reprezentanco odigral 167 tekem. Ne verjamem, da bodo trije, štirje obračuni škodovali njegovi zapuščini. Casillas me ni razočaral. Zelo ga spoštujem. Poznam ga, odkar mu je bilo devet let,'' je zaključil Del Bosque.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.