Šport > Nogomet
25 ogledov

Casillas: "Če bo čez tri mesece enako, potem ..."

iker casillas
1/2
EPA
Kapetan madridskega Reala Iker Casillas je ob obisku mladih nogometašev kluba Boadilla del Monte na zahodu prestolnice namignil, da bo še razmislil o prihodnosti pri belem baletu.

Trideset otrok, članov nogometnega kluba CD Boadilla del Monte, je na domači zelenici navdušeno sprejelo Ikerja Casillasa. Kapetan Real Madrida in španske reprezentance je po druženju odkrito spregovoril o preteklosti in sedanjosti pri belem baletu.

"Seveda mi je všeč igrati, ampak potrebno je spoštovati trenerja. To so njegove odločitve. Igralec lahko egoistično vedno želi igrati, ampak kot dober profesionalec sprejme, da ne more. Všeč bi mi bilo za vedno ostati pri Realu, to sanjam že od malega. Moral bom še veliko trenirati, da bi lahko igral," je dejal Casillas.

Moral bo sprejeti odločitev

Španski vratar se je razgovoril tudi ob vprašanju o morebitnem slovesu, če za Real ne bo branil v prvenstvu. José Mourinho ga je kot prvi trener po več kot desetletju v zadnji sezoni posadil na klop in ga zamenjal z Diegom Lópezom, ki je svoje mesto med vratnicama na Santiagu Bernabéuu ohranil tudi po prihodu Carla Ancelottija. Italijan naj bi Casillasu priložnosti namenjal na tekmah Lige prvakov in španskega pokala.

"Igralec gre skozi trenutke, ko ni v glavni vlogi, takrat mu gre skozi misli, da bi sprejel kakšno odločitev. Jaz sem človeški, sem nogometaš. Nisem igral devet mesecev in tudi meni se to dogaja. Nisem stroj. Jasno je, da si želim ostati tukaj, osvajati še več naslovov z Realom. Od malega sem tukaj, ampak prišel bo čas, ko bo v najboljšem primeru potrebno sprejeti odločitev," je bil iskren Casillas.

"Če se čez tri mesece situacija ne spremeni ..."

"Danes je moj cilj boriti se in igrati vsak dan. Če temu ne bi bilo tako, bi predsedniku (Florentinu Pérezu, op. a.) septembra rekel, da si želim tako ali drugače oditi. Ali za božič. Ampak odločil sem se, da bom še dolgo časa del tega moštva, ampak če se čez tri mesece situacija ne spremeni in mi postavite enako vprašanje, potem bom v najboljšem primeru odgovoril, da načrtujem svoj odhod."

Beli balet v soboto gosti Málago, ko bo verjetno spet branil López. Casillas naj bi nato v vrata stopil za derbi Lige prvakov proti Juventusu, ki bo prav tako na sporedu na Santiagu Bernabéuu, na "El Clásicu" z Barcelono pa bo prednost verjetno znova dobil López. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.