Šport > Nogomet
20 ogledov

Casillas: Včasih potrebuješ tudi nekaj sreče

Ancelotti Casillas Barcelona Real Madrid El Clasico copa del rey pokal finale EPA
Trener Reala Carlo Ancelotti je bil po osvojitvi pokala poln hvalnic na račun Garetha Bala, Martino ostaja miren.

Real Madrid je po zmagi v finalu osvojil kraljevi pokal, in to na najslajši možen način: v obračunu je ugnal Barcelono. Tekmo je odločil fenomenalen zadetek Garetha Bala, ki je svojemu moštvu tako zagotovil prvo od treh možnih lovorik. Na drugi strani pa se zdi, da bo to po šestih letih prva sezona, v kateri Barça ne bo osvojila trofeje (izvzemši španski superpokal). Carlo Ancelotti, ki je pred sezono prevzel vodenje kraljevega kluba, je bil po tekmi razumljivo zelo zadovoljen.

"Igrali smo po najboljših močeh, kot se na taki tekmi spodobi. Barcelona si je želela pridobiti prednost, a smo vedeli, kako jo ustaviti. Moji nogometaši so igrali fenomenalno in odsotnost Cristiana Ronalda je bila zanje izjemna motivacija. Ta tekma nam bo dala moči in energije, da napademo lovoriki tudi v preostalih dveh tekmovanjih," je samozavestno dejal izkušeni Italijan.

Ob tem Ancelotti ni pozabil pohvaliti Bala, ki je dosegel odločilni zadetek: "Ta zadetek je bil gotovo najpomembnejši v njegovi karieri. Celo tekmo je igral odlično in njegov zadetek je bil odločilen trenutek, saj bi se po zadetku Bartre lahko zgodilo karkoli."

Barceloni ostaja le še prvenstvo

Trener Barcelone Gerardo Martino je bil po tekmi razumljivo nezadovoljen: "Real je zmagal in pika. Čestitamo jim, po tem 'slabem tednu' pa se moramo osredotočiti na prvenstvo. To je bil hud udarec, saj smo od te tekme veliko pričakovali. Imeli smo nadzor, a smo bili slabi v zaključku, Real pa nas je kaznoval iz dveh protinapadov."

Barceloni priložnosti res ni manjkalo in vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi strel Neymarja nekaj minut pred koncem namesto okvira vrat zatresel mrežo. Toda dejstvo je, da je Real tekmo dobil, in kot je po tekmi dejal kapetan kluba Iker Casillas, "včasih potrebuješ tudi nekaj sreče. In ta je zelo dobrodošla."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.