Šport
55 ogledov

Cavendish ima vsega dovolj

mark cavendish EPA
Mark Cavendish je končal z nastopi na letošnjem Touru.

Mark Cavendish je prekinil svoje nastope na dirki po Franciji in se vrnil v Veliko Britanijo. Želi ohraniti nekaj moči in se dobro pripraviti za olimpijske igre v Riu. Kolesar z otoka Man je na tokratnem Touru osvojil kar štiri etapne zmage, skupno pa jih je na največji dirki zabeležil že 30, le štiri manj od legende in rekorderja Eddyja Merckxa.

"Po zelo uspešnih tednih na Touru z ekipo Dimension Data z žalostjo sporočam, da sem se odločil zapustiti dirko. Po vročini in težkih etapah smo analizirali moje počutje in ugotovili, da bi nadaljevanje lahko vplivalo na moj drugi veliki cilj v tem letu - na olimpijske igre," je sporočil zvezdnik kolesarstva, ki je v tem letu nastopil tudi na dirki po Sloveniji.

"Rad bi se zahvalil ekipi ter tudi navijačem za podporo in spodbujanje preko 16 etap. Ekipi Dimension Data in ostalim kolesarjem želim srečo v zadnjih dneh dirke do Pariza, ki je zame posebno mesto, letos pa bom pogrešal čustva ob zaključku Toura," je še dejal Cavendish, ki so ga zadnje etape v Alpah lansko leto prisilile, da je nekaj dni obležal v postelji.

Cavendish je z zmago v Normandiji na prvi dan preizkušnje prvič oblekel tudi rumeno majico na Tour de Francu, kasneje pa je nosil tudi zeleno majico za najboljšega sprinterja, vendar jo je moral predati Petru Saganu, ki jo bo najverjetneje tudi zanesljivo prinesel do Pariza.

"Moj cilj je, da pridem do Pariza, a bomo videli, kaj se bo zgodilo," je sicer pred začetkom letošnje francoske pentlje dejal Cavendish in dodal: "Lani so bili zadnji dnevi tako težki, da sem nato štiri dni preživel v postelji. Tega si tokrat ne morem privoščiti, saj prihajajo olimpijske igre. Nikakor pa nimam načrta, da bi zaključil že po nekaj etapah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.