Slovenija
68 ogledov

Če bi danes potekale državnozborske volitve ...

Janez Janša Saša Despot
Vlade ne podpira 56,6 odstotka vprašanih, medtem ko je neopredeljenih 12,9 odstotka vprašanih, kaže anketa.

Če bi danes potekale državnozborske volitve, bi z 10,2-odstotno podporo zmagala SDS, je pokazala anketa, ki jo je za POP TV izvedlo podjetje Mediana Pulse. Z 5,1-odstotno podporo sledi SMC, tretje mesto pa bi osvojila DeSUS, ki ima 3,5-odstotno podporo. Vlado v primerjavi s prejšnjim mesecem podpira manj ljudi, in sicer 30,5 odstotka.

Vlade ne podpira 56,6 odstotka vprašanih, medtem ko je neopredeljenih 12,9 odstotka vprašanih, še kaže anketa.

Glede na izsledke ankete se je med strankami na četrto mesto uvrstila SD s 4,5 odstotka, na peto pa ZL, ki ima 3,1-odstotno podporo. NSi podpira 2,8 odstotka vprašanih.

Nekaj manj kot desetina (devet odstotkov) vprašanih se volitev ne bi udeležila, dobra četrtina (26,6 odstotkov) pa ne bi volila nobene od naštetih strank. Neopredeljenih je bilo 30,6 odstotkov anketiranih.

Prvi še vedno Pahor

Med politiki na prvem mestu ostaja predsednik republike Borut Pahor, sledi mu evropska poslanka Tanja Fajon, tej pa evropska komisarka Violeta Bulc. Četrto mesto je osvojil predsednik SD Dejan Židan, peti je predsednik DZ Milan Brglez, šesti poslanec ZL Luka Mesec, sedma poslanka ZL Violeta Tomič, osmi pa predsednik DeSUS Karl Erjavec. Iz deseterice najbolj priljubljenih pa je izpadel premier Miro Cerar, ki je zasedel 12. mesto.

Anketo je na vzorcu 708 ljudi za POP TV opravila agencija Mediana Pulse.

Komentarjev 5
  • privat 07:05 27.februar 2017.

    res je treba razmisliti o hr državljanstvu...Slovenija kopira Srbijo v vseh političnih odločitvah..poglejmo isti svetovalci,prijateljevanje z putinom ,kitajske investicije..beograd počasi prevzema komando!!

  • Žvižgač 21:04 26.februar 2017.

    če bi to res, bi za razmisliti o hrvaškem državljanstvu, se bom lahko vsaj kopal v Piranskem zalivu in imajo še nekaj domoljubja v srcih, ne glede na politike. Tukaj že tisti, ki tako glasujejo pokažejo, da eni marsičesa ne ...prikaži več razumejo in drugi, ki so zraven.

  • tralala 20:47 26.februar 2017.

    Gnus na sliki :)