Šport > Moto športi
23 ogledov

''Če bi to slišali, bi vas zelo presenetilo''

fernando alonso EPA
Ekipe formule 1 med dirkami ne bi smele predvajati radijskih sporočil, je prepričan dirkač McLarna Fernando Alonso.

Dvakratni svetovni prvak je poskrbel za razburjenje na VN Japonske v Suzuki, kjer je Hondin pogonski sklop primerjal z motorji dirkaške serije GP2 in McLarnovo garažo spravil v zadrego.

Šef ekipe Ron Dennis z izjavami ni bil najbolj zadovoljen, Alonso pa meni, da bi morali javno predvajanje pogovorov preprosto ukiniti. ''Kar izrečeš po radijski zvezi, bi moralo ostati zasebno, saj se pogovarjaš z ekipo, ne z javnostjo,'' je povedal španski dirkač. 

''Skozi celotno sezono smo poskušali ostati pozitivni, doživeli smo tudi nekaj težkih trenutkov. Ko se boriš in ne moreš nikogar zadržati ter izgubljaš mesto za mestom, je normalno, da pride do frustracij. Gre za unikaten šport, kjer imamo v čeladah mikrofone in vse se predvaja v živo na televiziji. Predstavljajte si, kaj bi slišali v ligi NBA ali na nogometnih tekmah,'' je dodal Alonso.

Španec pravi, da je bilo na letošnjih dirkah izrečenih več podobnih komentarjev, ki pa jih mediji niso povzeli. ''Ko te po ravnini prehitevajo vsi dirkači, se razjeziš po radiu. Vesel sem, da so to predvajali samo v Suzuki. Če bi slišali druga sporočila, ki sva jih med dirkami izrekla z Jensonom, bi bili še bolj presenečeni,'' je priznal 34-letnik.

Alonso je pred dirko v Suzuki obiskal tovarno dobavitelja, kjer je krepil prijateljske vezi z vidnimi člani japonskega giganta. ''Videl sem razvojni program motorja za prihodnje leto. Pogovarjali smo se o težavah, ki jih imamo in jih želimo odpraviti v prihodnji sezoni. To je bil najpomembnejši trenutek tistega konca tedna. Nedeljske frustracije so prišle v čaru borbe. Nič novega,'' je sklenil Alonso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.