Magazin > Film & Glasba & TV
333 ogledov

"Če bi trdil, da lahko nekoga ozdravim, bi bil šarlatan"

André Luis Nascimento Žurnal24 main
Šaman André Luis Nascimento o šamanizmu, zdravljenju in glasbi, skozi katero se izraža duhovni svet.

Po Wikipediji je šaman "oseba, ki se lahko v zamaknjenem stanju zavesti poveže z duhovnim svetom. Tako ima dostop in vpliv na svet dobrih in zlonamernih duš (duhov).“ Bi se strinjali?
Glasba je univerzalni jezik. Naša glasba je povezana z naravo - z gozdovi, z živalmi, z rastlinami, z minerali. Duhovi narave govorijo skozi mene, kadar pojem. Glasba, ki jo pojem, je kanalizirana in nosi pozitivna sporočila za boljše življenje.

Kako bi s svojimi besedami opisali delo šamana? Česa ste zmožni? Ste na primer jasnovidni ali zdravite ljudi?
Šaman je oseba, ki je povezana z naravo in skozi intuicijo posreduje pozitivne vibracije in vibracije samospoznavanja. Skozi glasbo odpiram pot zdravju in zadovoljstvu, tako pomagam ljudem, da se pozdravijo, ker zdravje ne prihaja od zunaj, temveč od znotraj. Pravo zdravljenje se zgodi skozi zavedanje.

Kakšne osebe vas obiskujejo? S kakšnimi težavami se soočajo?
Vse bolezni imajo duhovni vzrok. Bolezni, ki obstajajo, še posebej tiste, ki so povezane s psihičnim pritiskom (ko je vzrok nepoznan), imajo vzrok na duhovnem nivoju. Šamansko zdravje je neposredno povezano z zavedanjem o vzroku bolezni in oseba se zato z odstranitvijo vzroka dokončno pozdravi. Jaz ne zdravim. Če bi trdil, da lahko nekoga ozdravim, bi bil šarlatan. Jaz sem kanal, ki omogoči in pokaže pot do zavedanja in dokončne ozdravitve. In glasba je močan kanal, ki omogoči globoko zavedanje in ozdravitev. Sporočila, ki jih dobivam, omogočijo ljudem boljše in bolj srečno življenje.

Kaj je bila najbolj pozitivna in kaj najbolj negativna izkušnja, ki ste jo doživeli med prakticiranjem šamanizma?
V vesolju obstajata dve energiji in jaz uporabljam le tisto, ki prinaša dobro z duhovnim zavedanjem. Problemi obstajajo samo zato, da jih rešimo.

Kako ste postali šaman?
Že ko sem se rodil sem začel raziskovati, kdo sem, od kod prihajam, kaj delam tu, kam grem. In narava in moji duhovni učitelji so me obdarili z nekaterimi odgovori na ta vprašanja.

Kakšno je bilo vaše življenje pred tem in kakšno je sedaj?
Ko sem spoznal mojo resnično poslanstvo, ki mi daje energijo in možnost, da pomagam ljudem, da se pozdravijo, se je moje življenje spremenilo. Zdaj živim v skladu s svojim poslanstvom.

Tudi naravovarstvenimi projekti so vam pri srcu. Povejte nam kaj o delu, ki ga opravljate na tem področju.
Ko je bila Brazilija kolonizirana, so Indijanci izgubili velik del ozemlja. S tem smo izgubili ogromno prvotnega znanja. Veliko Indijancev je odšlo delat v mesta. Naši projekti so v sodelovanju z državo vrnili določene dele zemlje nazaj Indijancem. S pomočjo projektov smo začeli obujati stare navade, glasbo, plese, znanja o zdravilstvu, prehrani, rastlinah in bivanju z naravo. V projekte je vključenih veliko različnih strok: antropologi, geografi, ekonomisti, pravniki in drugi, ki pomagajo pri obujanju tega znanja. V projekte vključujemo vedno več Indijancev. Tako je moje delo šamana neposredno povezano s sodelovanjem z avtohtonimi prebivalci Južne Amerike in obujanjem njihovega bogatega duhovnega življenja.

Kako ste prišli do glasbe? Zakaj bi morali Slovenci nujno na vaš koncert?
Glasba je moj kanal, skozi katerega se izraža duhovni svet. Naš koncert je povezan z naravo, ki prihaja iz srca in prinaša sporočilo luči, ljubezni in miru. Kdor se odloči, da prisostvuje, bo prejel pozitivne vibracije. To so vibracije harmonije, univerzalnega jezika vseh. Naša glasba so mantre ki ljudem omogočajo, da se bolje počutijo. Pojemo o temah, ki so povezane z duhovnim svetom. Glasba je zelo preprosta, vendar skozi dobre vibracije vstopa globoko v srce in zdravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.