Slovenija
20 ogledov

Če bo hotel, bo direktor

Dorijan Marušič Boštjan Tacol
Rošada. Direktor izolske bolnišnice bi se umaknil zdravstvenemu ministru.

Na vrhu. "Ni nujno, da bi delal kot zdravnik, lahko bi bil direktor. Pripravljen sem odstopiti, če bo Dorijan Marušič izrazil željo oziroma interes, da bi zasedel to funkcijo, za katero je gotovo kompetenten," je na naše vprašanje, kje bi zaposlili odhajajočega zdravstvenega ministra Marušiča, odgovoril direktor Splošne bolnišnice Izola Jani Dernič. Pred dnevi je namreč izjavil, da bi ministra, če bo iskal službo, rade volje 
sprejeli.

 

"Ne" novim zaposlitvam

Težava pa je, da je izolska bolnišnica v izgubi, ta po najnovejših podatkih znaša že 1,3 milijona evrov, in mora med drugim zmanjšati stroške delovne sile; novega zaposlovanja pa naj ne bi bilo. Za plače zaposlenih gre sicer več kot polovica vseh prihodkov bolnišnice.

"Zdaj med drugim na ministrstvu za javno upravo preverjamo, kdo je sploh upravičen do dodatka za dvojezičnost," je našteval Dernič. Spomnimo, samo za znanje italijanskega jezika so zaposlenim izplačali dobrih 430 tisoč evrov. Med drugim bodo morali zmanjšati tudi stroške nabave materiala in preiskav, ki jih naročajo zunaj bolnišnice. "Vsekakor pa se bomo trudili, da bo raven storitev za bolnike ostala enaka," je ob tem poudaril direktor.

 

Marušič še ne razmišlja

Minister za zdravje pa pravi, da Derničeve besede razume kot povabilo in priznanje svojemu delu, vendar menda še ne razmišlja, kaj bo 
počel po koncu mandata.

Komentarjev 1
  • 1111 10:55 06.oktober 2011.

    ...parkirnino pred SB Izola uvede lako samo prizadet direktor kot je Dernič, keten!! Upam,da bodo spisali peticijo proti in rampe naj si v rit vtakne!! Če ne pa rampe polomit...golazen!!!!