Šport
26 ogledov

''Če bo to naš izgovor, nima smisla igrati''

anže kopitar Profimedias
Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL izgubilo še drugič po vrsti ter petič po devetih odigranih tekmah. Boljši od kraljev so bili na svojem domačem ledu hokejisti Chicago Blackhawks, ki so slavili s 3:0.

Kralji so še drugič izgubili brez doseženega vsaj enega gola. Za moštvo iz Kalifornije je nerešljivo uganko predstavljal vratar Corey Crawford, ki je zaustavil vseh 32 strelov gostov na gol. Dvakrat je neuspešno poskusil tudi kapetan kraljev Anže Kopitar. Za Chicago so zadeli Jonathan Toews, Artem Asimov in Marian Hossa.

Peter Budaj, ki je po poškodbi Jonathana Quicka in Jeffa Zatkoffa prevzel vratarske dolžnosti, je v vratih Los Angelesa zbral 26 obramb.

''Poškodbe so del športa. Če bomo to uporabili kot izgovoro, potem nima smisla, da igramo, še posebej ne pri takšnem tipu hokeja, ki ga gojimo,'' je povedal kapetan ekipe Kopitar.

Ekipa Ottawa Senators je v kanadskem derbiju v gosteh premagala moštvo Edmonton Oilers, in sicer na krilih vratarja Craiga Andersona, ki je ubranil vseh 37 strelov naftarjev, ki s 14 točkami ostajajo vodilna ekipa zahodne konference.

Zanimivo, da sta po devetih tekmah na vrhu lige NHL dve kanadski ekipi. Tako na ligaški razpredelnici kot v razvrstitvi vzhodne konference vodi Montreal, ki ima 17 točk in izjemen izkupiček osmih zmag, edini poraz so doživeli po podaljšku. Na drugem mestu je Edmonton. Kralji so s štirimi zmagami in z osmimi točkami v spodnjem delu razpredelnice na zahodu.

Liga NHL, izidi:

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 3:0
Anže Kopitar: 2 strela proti golu v 22 minutah za LA Kings

Winnipeg Jets - Buffalo Sabres 1:3
Detroit Red Wings - Florida Panthers 2:5
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 3:4
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 5:1
New York Rangers - Tampa Bay Lightning 6:1
Edmonton Oilers - Ottawa Senators 0:2
Calgary Flames - Washington Capitals 1:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.