Šport
22 ogledov

"Če bomo pravi, nimajo možnosti"

Luka Zahovič Saša Despot
Nogometaši Maribora in ljubljanske Olimpije bodo v sredo ob 17. uri igrali še četrti prvenstveni derbi v tej sezoni.

V 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije bo v vlogi gostitelja in favorita branilec naslova ter vodilna ekipa prvenstva, Ljubljančani, trenutno četrti in v lovu na Evropo, pa bodo poskušali pripraviti presenečenje. Blizu tega so bili zeleno-beli že jeseni v Ljudskem vrtu, ko so iztržili izid 3:3. Od dveh dvobojev v Ljubljani se je eden končal z 0:0, drugi pa z 1:0 v korist Maribora.

"Olimpija je že večkrat pokazala, da bolje igra v gosteh. Mogoče je za njene igralce psihično lažje igrati v gosteh kot v Stožicah. V prvem delu prvenstva so tukaj odigrali zelo solidno. Ampak če bomo mi pravi, če bomo sprintali vseh 90 minut, potem nimajo nekih pravih možnosti za zmago," meni mladi mariborski napadalec Luka Zahović.

Trener Ante Šimundža bo imel v sredo na voljo praktično vse moči z izjemo poškodovanega Željka Filipovića, ki je že končal sezono. "Igrali bomo pred svojimi navijači. Ta dvoboj je vedno zelo poseben. Je največji slovenski derbi, je tudi prestižnega pomena, a za nas štejejo tri točke. Za klub in mesto tekma pomeni nekaj več, zato jo jemljemo zelo profesionalno, zavedamo se cilja in naloge in s tem v mislih se tudi pripravljamo na derbi," je na novinarski konferenci povedal Šimundža, ki je bil - tako kot ekipa - zadnje času na udaru kritik.

Toda Štajerci so v zadnjem krogu pokazali svojo moč in - sicer zadnjeuvrščenim - Radomljam nasuli šest zadetkov. "Ekipa je čutila, da se je treba združiti, karantena pred tekmo nam je dobro dela. Rezultat je bil želen. Vrnili smo pogrešano energijo. Do konca prvenstva si želimo graditi na tem. Ozračje v slačilnici in na treningih je pozitivno. Čeprav nismo blesteli, pa smo bili na zadnji tekmi zelo konkretni," je med drugim še povedal mariborski strateg, ki je prepričan, da se Olimpija ne bo prišla branit.

"Olimpija se bo prišla nadigravat. Nima česa izgubiti. Derbi je vedno nekaj posebnega, ne glede na stanje na lestvici. Tudi tokrat bo tako. Olimpija bo prišla zelo ambiciozna, mi pa smo ekipa, ki želi zmagovati in ki želi dokazati, da je najboljša. Tako bomo tudi šli v tekmo," je še povedal Šimundža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.