Vizita za živali > Svetovalnica
57 ogledov

Če ga kdo podreja, napade

Nemški ovčar Profimedias
Bralka ima psa, ki se ne pusti podrejati. Je to v redu?

Vprašanje: Imam odraslega psa nemškega ovčarja, redno šolanega in socializiranega. Z njim glede poslušnosti nimamo težav. Zdaj je star štiri leta, ni pa podredljiv. Velikokrat na sprehodu srečamo pse, ki silijo v našega, ga želijo podrediti, tedaj pa naš pes napade. Je to normalno?

Odgovarja Lea Leskošek z Lepo vzgojen pes

Naša naloga kot vodnik psa je usmeritev oziroma vodenje in zaščita. Vašemu psu ni potrebno, da se pusti, da ga drugi pes podreja, skače po njem in se obnaša vsiljivo, s tem tudi vi pri njem izgubljate na veljavi, saj to dopuščate. Ko imate psa na vrvici, ne smete dovoliti, da k njemu pride odvezan kuža, saj to zanj ni "fer" situacija. Lastnike odvezanega psa poprosite, naj ga priveže ali pa ga odženite sami. Jaz osebno ne bi nikoli dovolila igre mojih psov s tujimi psi, saj tistih psov ne poznam in ne morem vedeti, kako bodo reagirali. Zato vedno pustite svojega psa v igro s psi, ki jih poznate. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.