Slovenija
21 ogledov

Radarje bodo odstranili

Radar v Mariboru MOM
Občina in vzdrževalec občinskih cest pozivata Iskro Sistemi, naj odstani radarje. Če jih ne bodo, bo to storila občina na njihove stroške.

Nigrad je kot izvajalec vzdrževanja in obnavljanja občinskih javnih cest v mariborski občini pozval Iskro sisteme, naj odstranijo radarje. "Ugotavljamo, da navedena oprema ni v funkciji, ne ustreza odrejeni prometni ureditvi, prometno tehničnim in varnostnim razmeram na prometnih površinah in za njeno namestitev ni ustreznih pravnih podlag," je v dopisu družbi zapisal Srečko Hvauc, direktor podjetja.

Iskro Sisteme je pozval da v roku osmih dni prične z odstranjevanjem in dela zaključi v najmanj 30 dneh. V nasprotnem primeru bo radarje na stroške Iskre Sistemi odstranil Nigrad.

K odstranitvi radarjev je podjetje že dvakrat pozvala tudi Mestna občina Maribor (MOM), a se podjetje še ni odzvalo. "Če tega ne bodo v nekaj dneh storili, bomo radarje demontirali sami na njihove stroške," je danes povedal mariborski župan Andrej Fištravec.

Dolga zgodba

Spomnimo, da je MOM, ki jo je vodil takratni župan Franc Kangler, s podjetjem sklenila 30 milijonov evrov vredno koncesijsko pogodbo, po kateri naj bi podjetje v obdobju štirih let posodobilo dotrajan semaforski sistem v mestu, del kazni, plačanih z na novo postavljenimi radarji pa naj bi se stekel na njihov račun.

Lani oktobra so prve radarje postavili, a so jih jezni Mariborčani kmalu uničili. Občina je po odhodu Kanglerja pogodbo z Iskra Sistemi prekinila ter izklopila radarje, zaradi česar je družba vložila večmilijonsko tožbo. Kriminalisti obenem preučujejo sume korupcije, ki jih je v javno-zasebnem partnerstvu zaznala protikorupcijska komisija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.