Slovenija
25 ogledov

Če ne gredo starejši, bodo šli mlajši

Policisti Sinidkat policistov Slovenije
Upokojevanje. Policija z novim letom zaposlene pošilja v pokoj. Kljub temu država ostaja varna.

Policija bo 1. januarja skoraj zagotovo ostala brez 226 policistov, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev. Pred meseci so se z nadrejenimi sicer dogovorili, da svojo zaposlitev kljub pogojem za upokojitev podaljšajo še za dve leti, pred dnevi pa so vsi prejeli ponudbo za nov dogovor. “Odločitev vsakega posameznika je, ali nadaljuje delovni proces. S sklenitvijo novega dogovora se prejšnji dogovor skrajša na 31. december. Pri tem pa je treba upoštevati poameznikov socialni položaj in ga obravnavati individualno, da se v sistemu res ohrani tiste, ki neposredno izvajajo operativno delo na terenu,” opozarjajo v Sindikatu policistov Slovenije (SPS).

“Ukrep je nujen”

“Tak ukrep je neobhodno potreben, če želi pristojno ministrstvo za notranje zadeve v bodoče zagotavljati sredstva za redne plače, pozneje pa tudi nagrajevanje za dobro delo zaposlenih policistov, predvsem tistih na začetku poklicne poti,” pri tem dodajajo v policijskih vrstah. Do prejšnje sobote so imeli policisti, ki so tik pred upokojitvijo, čas, da se odločijo, ali bodo ponudbo sprejeli. “Če omenjeni uslužbenci ne bodo sprejeli predlaganih upokojitev, bo treba poiskati druge možne rešitve,” pojasnjujejo na policiji. Kljub tej kadrovski izgubi to ne bo vplivalo na delo policije, še manj na varnost državljanov, zagotavljajo. “Vsako tako številčno izgubo uslužbencev je težko nadomestiti. Z organizacijskimi in normativnimi ukrepi pa bomo izvedli vse za nemoteno izvajanje nalog,” pravijo.

Komentarjev 4
  • feferon 21:00 18.november 2012.

    Saj barabam paše, da jih je manj.Kdo pa dela na tem se pa tako ve.

  • Srečni Felix 12:23 18.november 2012.

    Policistov je slabih 10.000! V šolstvu jih je najmanj štirkrat več. Koliko bodo pa šolnikov odpustili in koliko je tam t.i. penzionistov???? Koliko bodo šolniki z extra dodatki, prispevali k uravnoteženju JF????

  • xy 12:21 18.november 2012.

    Nesposobni šefi policije pa kljub pogojem ostajajo (razni Veningerji, Fermeti, Gorenaki), kljub temu da so s svojo neposobnostjo dosegli da so se policistom in kriminalistom plače drastično zmanjšale. Večina mladih policistov in kriminalistov ima plačo visoko od 660 do 700 eur