Magazin > Lepota & telo
14 ogledov

Če ne moreš izgovoriti, ne jej

koktejli, pijača, alkohol
1/6
Shutterstock
Osebni trenerji se določeni hrani izogibajo. Nekateri odgovori vas znajo presenetiti.

V kuhinji Tare Stiles ne boste našli alkohola. Stilesova pravi, da se je treba izogibati alkoholu, če želite, da vaše telo deluje optimalno in ste videti mlajši. Z njo se strinja Tim Rich, ki dodaja, da se pitje alkohola pozna tudi na tehtnici. Vsem, ki bi radi izgubili nekaj kilogramov, priporoča, da 21 dni ne pijejo alkohola.

Harley Pasternak, ki svetuje Katy Perry in Lady Gaga, ne je banan in grozdja. "Nihče ne bo imel krajšega življenja, če bo užival grozdje in banane,“ pravi in dodaja, da vseeno svojim strankam priporoča uživanje bolj zdravega sadja. Med slednje šteje vse sadje, ki ga ni treba lupiti, semena in citruse. "Banana je najbolj gost sadež, ki ga lahko pojeste in ker nima veliko vlaknin, vas ne bo nasitil. Grozdje pa vsebuje sladkor dekstrozo, ki ima najvišji glikemični indeks med živili,“ opozarja Pasternakova.

David Kirsch ne uživa ocvrte hrane. Kot pravi, je včasih tisto, kar ima najboljši okus, najslabše za telo. Teddy Bass k temu dodaja še rafiniran sladkor in obdelano, vnaprej pripravljeno hrano. Naše telo si želi in zasluži svežo, organsko hrano. "Če vsebuje hrana sestavine, ki jih ne poznate ali ne morete izgovoriti, je najverjetneje ne bi smeli jesti,“ opozarja Valerie Walters, ki dela z Jessico Biel.

John Damon bi vsem z jedilnika črtal gazirane pijače, tudi tiste brez sladkorja. Tovrstne pijače povezujejo z zobnim kariesom, zmanjšanjem gostote kosti in visok pritisk. Jackie Warner pa vsem, ki bi radi shujšali, svetujejo naj se izogibajo jogurtu, saj večina jogurtov vsebuje sladkor. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.