Svet
55 ogledov

Če ne želijo biti odpuščeni, morajo nositi plenice

Plenice Shutterstock
V Hodurasu naj bi šefi delavcem naročili naj nosijo plenice, da ne bi zapuščali delovnih mest.

V korejsko-ameriškem podjetju Yungshin-Lear Electrical Distribution Systems v Hondurasu naj bi šefi zaposlenim kupili plenice za odrasle, da bi povečali njihovo učinkovitost. Nadrejeni so navedbe delavcev zanikali, a je minister za delo Jorge Boran, kljub temu 30 inšpektorjev zadolžil, da preverijo, kaj se v resnici dogaja.

Uporabo plenic svetovali predvsem ženskam

Ena izmed nekdanjih zaposlenih Maria Galeano je potrdila, da so šefi, predvsem ženskam, svetovali naj uporabljajo plenice, da med delovnim časom ne bi zapuščale delovnega mesta. Prepovedali so tudi kakršnekoli odmore med delovnim časom. Če se zaposleni niso držali zahtev, so dobili odpoved.

Prav nič prijazni pa niso niti do nosečnic. Po navedbah delavcev morajo med sestavljanjem električne napeljave za ameriške avtomobile več ur stati. Zasebnosti pa zaposleni nimajo niti v straniščih, kamor so namestili kamere, poroča ABC news.

Gre za izmišljene govorice

Predstavnik podjetja je vse obtožbe označil za lažne. Dejal je, da si jih je izmislil sindikat delavcev, ki želi povrniti izgubljena delovna mesta v Ameriki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.