Šport > Nogomet
41 ogledov

''Če v Madridu zabijemo prvi ...''

Vieirinha EPA
Real Madrid bo poskušal na povratni četrtfinalni tekmi Lige prvakov nadoknaditi dva gola zaostanka, ki si ju je priigral na Volkswagen Areni.

V torek bo na Santiago Bernabéuu gostoval nemški Wolfsburg, osmouvrščena ekipa Bundeslige, ki je na prvi tekmi pred domačimi gledalci šokiral Real Madrid in si priigral dobro izhodišče za sploh prvo uvrstitev med štiri najboljše ekipe Lige prvakov.

Wolfsburgov krilni nogometaš Vieirinha meni, da bi za napredovanje zadostoval že en zadetek, a le v primeru, da nemški prvoligaš zabije prvi. ''Ali bi bil en gol dovolj? Da, če bomo zadeli prvi. To bo težka tekma,'' je povedal za spletni portal Goal.com. 

''Dovolj časa imamo, da se pripravimo in poskušamo ponoviti predstavo s prve tekme. Delati moramo kot ekipa in si pomagati na igrišču. Poskusili bomo napredovati. Vemo, kako bo potekala tekma na Bernabéuu. Lahko rečem le, da nas čaka težko gostovanje. Napadli nas bomo z vsemi orožji, vendar upam, da bomo dosegli zadetek,'' je dodal portugalski nogometaš.

ronaldo trening real | Avtor: EPA EPA
V uvodnih minutah tekme v Wolfsburgu je Cristiano Ronaldo premagal domačega vratarja, vendar je sodnik dosodil prepovedani položaj.

Superzvezdnik Reala naj bi se v mešani coni pritoževal nad sodniško odločitvijo, a Vieirinha se ni vmešal v polemiko. ''Nisem ga slišal. Ali ni bil v prepovedanem položaju? Izgledalo je, kot da je bil.''

Ronaldo se na povratni tekmi v Madridu nadeja bučne podpore domačega občinstva. ''V torek nas čaka čaroben večer. Dali bomo vse od sebe in se uvrstili naprej. Hala Madrid,'' je povedal napadalec in dodal: ''Za nami bo 80.000 navijačev. Rad bi videl razprodan Bernabéuu in upam, da nas bodo navijači podpirali celo tekmo. Zelo se veselim. Ekipa je samozavestna, trener je samozavesten in navijači prav tako. Na igrišču bomo morali igrati intenzivno vseh 90 minut. Ostati moramo potrpežljivivi in se zavedati, da bomo morali trpeti. Napredovanje je naš velik cilj. Samo v tem primeru bodo igralci in navijači stadion zapustili srečni.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.