Svet
39 ogledov

"Če vam je črni kruh predrag, ga režite na tanjše kose!"

Kruh Shutterstock
Hrvaško javnost je danes razburila izjava soproge premierja Milanovića, ki je hkrati šefica oddelka za promocijo zdravja pri zavodu za javno zdravstvo.

Soproga hrvaškega premierja Zorana Milanovića, Sanja Musić Milanović je kot vodja oddelka za promocijo zdravja danes gostovala na hrvaškem nacionalnem radiju, kjer so razpravljali o zdravi prehrani.

V oddaji "Izberi zdravje" je državljanom priporočila živila, ki bi morala biti sestavni del njihove prehrane in pri tem izpostavila tudi črni kruh ki je, kot je priznala, "nekoliko dražji od belega". Državljanom je podala rešitev za to težavo, poročajo hrvaški mediji.

"Ko pravimo, da je črni kruh, ki ga priporočamo, dražji od belega, je to sicer res, vendar črni kruh lahko režete na tanjše kose. To je cenejše in bolj zdravo," je izpostavila Musić Milanovićeva in dodala, da je črni kruh tudi naslednji dan, ko ni več svež, dober za uživanje. "Potrebno je razbiti mit o tem, da je pravilna prehrana dražja. Takšna hrana je v bistvu cenejša, saj je je treba pojesti manj."

Premierjeva soproga je še izpostavila, da se pod pravilno prehrano ne podrazumeva, da je na voljo v najbolj dragih trgovinah, pač pa da gre za hrano, ki je dostopna vsem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.