Šport > Nogomet
59 ogledov

Čech prestopil v Arsenal

petr čech EPA
Dolgoletni vratar Chelseaja Petr Čech bo odslej nosil dres Arsenala.

Sedemkratni češki nogometaš leta Petr Čech je na Stamford Bridgu prebil 11 let, zbral pa je več kot 400 nastopov v dresu Chelseaja. Triintridesetletni vratar, ki je trikrat osvojil tudi naslov najboljšega čuvaja mreže v Premier League, bo odslej branil za Arsenal, s topničarji je podpisal večletno pogodbo. Najtrofejnejši londonski klub bo sicer Čechov peti klub; kariero je začel pri klubu Chmel Blsany, nato je sledil prestop v praško Sparto, kasneje pa je vratar branil še za Rennes in Chelsea.

"Petr Čech je igralec, ki sem ga občudoval že dolgo časa. Zelo sem vesel, da se nam je odločil pridružiti. V številnih sezonah je dokazal, da sodi med najboljše vratarje na svetu, vsekakor bo zelo okrepil naše moštvo," je ob sodelovanju s češkim čuvajem dejal trener Arsenala Arsène Wenger.

Chelsea naj bi za prestop 33-letnega čuvaja mreže prejel 15,5 milijona evrov, čeprav si je José Mourinho želel, da bi Čech ostal v modrem. ''Eno je José Mourinho, drugo je gospod Abramovič, tretje je odbor. Če bi odločal jaz, bi Petr ostal,'' je povedal portugalski strateg. Mourinho si je želel Čecha obdržati kot zamenjavo za Thibauta Courtoisa, medtem ko se je Abrammovič odločil, da bo vratarju po 11 letih igranja za modre izkazal spoštovanje in mu omogočil, da še naprej igra v začetni postavi. Čech si je z družino želel ostati v Londonu, kar se mu je s prestopom k mestnemu tekmecu tudi uresničilo.

“Resnično sem vesel, da se bom pridružil Arsenalu, komaj čakam, da začnem s treningi pred sezono. Še vedno sem enako osredotočen na nogomet, imam enako motivacijo in željo po uspehu, kot na začetku svoje kariere. Uživam v izzivih in merjenju z najboljšimi nogometaši, ki jih srečujem v Premier League. Ko mi je Arsène Wenger povedal o svojih ambicijah za ta klub in mi razložil mojo vlogo v klubu, je bila odločitev povsem jasna," je povedal Čech.

Ta je že uspešno prestal zdravniški pregled, kmalu pa se bo priključil tudi novim soigralcem. Po poročanju angleških medijev bo Čech sicer zaslužil 140.000 evrov na mesec. S tem je postal eden največjih zaslužkarjev v klubu, poleg Mesuta Özila in Alexisa Sáncheza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.