Šport
20 ogledov

Čeferin: "Iličića ne mislim sankcionirati"

sport 17.02.11, Aleksander Ceferin, novi predsednik nzs, Ales Zavrl, volitve nov Anže Petkovšek
Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, ki konec februarja zaključuje svoj prvi mandat, je za spletno stran krovne nogometne organizacije pokomentiral stanje v članski reprezentanci in domačem ligaškem tekmovanju.

"Uvrstitve na veliko tekmovanje res nismo nikoli zahtevali, smo pa rekli, da je to cilj. Toda besede cilj se vsi nekako ustrašijo. Če bi jaz šel boksat s Kličkom, torej če bi bil res tako neumen, da bi šel v ring, bi bil moj cilj, da ga premagam, sicer ne bi šel. Pa vemo, da ga ne bi premagal. Torej za našo reprezentanco uvrstitev na Euro 2016 ne more biti imperativ, hkrati pa si to želimo. Zaenkrat sem izjemno zadovoljen z rezultati. Pred začetkom kvalifikacij bi podpisal, da imamo šest točk po prvih štirih tekmah," je Aleksander Čeferin pokomentiral trenutni izkupiček članske reprezentance.

Katanec odloča kdo bo igral

Predsednik NZS se ne misli vpletati v izbor selektorja Srečka Katanca: "Selektor odloča, kdo bo igral, kdo sploh ne bo več igral, kdo začasno ne bo igral in kdo ne bo igral niti prvič. To je stvar selektorja in strokovnega vodstva, zato ima selektro vso pravico, da se odloči tako, kot misli, da je prav. Mi ga pri tem podpiramo. Iličić se je odločil tako, kot se je. Upam, da je o tej odločitvi premislil. V zvezi s tem ga ne mislimo sankcionirati ali kar koli drugega. Od igralca, ki ne želi igrati za reprezentanco, ne moreš imeti kaj dosti. Nima ga smisla siliti, odločitev je njegova. Iskreno mislim, da je napačna. Toda Josip je odrasel človek in sam sprejema odgovornost za svoje odločitve."

"Slovenska liga se preveč podcenjuje"

Domače prvenstvo bi po Čeferinovem mnenju lahko postalo prava valilnica talentov: "Mislim, da se slovenska liga preveč podcenjuje. Tu se igra vse boljši nogomet, imamo igralce, ki lahko kakovostno odigrajo tudi za člansko reprezentanco. Za prihodnost se ni bati. Hkrati pa je dejstvo, da je bila tekma s Kolumbijo prijateljska, da so bili na eni strani izjemno motivirani mladi fantje, na drugi strani pa zvezdniki, ki verjetno niso bili maksimalno motivirani. S tem ne bi rad zmanjšal učinka naše igre in rezultata, ampak bi želel opozoriti, da ni enako igrati na ključni kvalifikacijski tekmi, kjer so potrebne določene izkušnje, ali pa v prijateljskem dvoboju. Treba je upoštevati selektorjevo mnenje, kdo že lahko igra v izbrani vrsti, kdo pa še ne. Tudi po mnenju ljudi iz tujine je v Sloveniji precej super nadarjenih fantov, vprašanje je samo, kako se bodo razvili. To je odvisno predvsem od njih samih, v katerem klubu se bodo razvijali, treba pa je imeti tudi nekaj sreče."

Tudi gledanost domačega prvoligaškega tekmovanja je po predsednikovih besedah zadovoljiva: "Domžale igrajo odlično, Celje me je sploh pozitivno presenetilo s svojo igro. Olimpija se drži zelo dobro, sploh glede na to, da v prejšnji sezoni niso imeli posebno dobrega rezultata. Maribor pa je tako in tako konstanta. Vesel sem, ker bo tudi spomladanski del državnega prvenstva zanimiv in napet. Če primerjamo gledanost lige prvakov in slovenske lige na televiziji, sploh ni tako velike razlike."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.