Šport
17 ogledov

Čeferinu še drugi mandat

sport 17.02.11, Aleksander Ceferin, novi predsednik nzs, Ales Zavrl, volitve nov Anže Petkovšek
Delegati Nogometne zveze Slovenije so na današnji volilni skupščini na Brdu pri Kranju odvetniku Aleksandru Čeferinu zaupali še drugi mandat predsednika Nogometne zveze Slovenije, ki se bo končal leta 2019.

Trideset delegatov je Čeferina podprlo z 29 glasovi za, ena glasovnica je bila neveljavna. Čeferin je sicer svoj prvi mandat dobil 17. februarja 2011, ko je bil po odstopu Tugomirja Frajmana prav tako edini kandidat. "V nogometu v Sloveniji v glavnem delamo entuziasti. Nihče ni tu zaradi osebnih koristi, bodisi materialnih ali nematerialnih. Preprosto imamo radi nogomet. V preteklem mandatu smo skupaj naredili kar veliko stvari," je v nagovoru po izvolitvi povedal Čeferin.

Ta je pri tem poudaril, da se je vodenje prve lige vrnilo pod okrilje NZS, da so pridobili glavnega sponzorja prve lige, znižali stroške tekmovanja, začeli graditi nogometni center Brdo, vlagati v nogometno infrastrukturo po Sloveniji in drugo. Dodal je, da je NZS v odličnih odnosih tako z Evropsko kot Mednarodno nogometno zvezo in da je skupen cilj ta, da nogomet še pridobi na družbeni vrednosti.

V najboljši kondiciji

"Dejstvo, da gre za najmnožičnejši šport, priznajo tudi tisti, ki nogometu dolgo časa niso bili ali še vedno niso naklonjeni. Imamo 40.000 registriranih igralcev, večinoma otrok. Marsikdo od njih bi brez nogometa zašel na kriva pota. Poslanstvo nogometa je tudi v tem, da pri mladih zbudi veselje do športa, prijateljstva, kolektivnega duha in posledično zdravja. Iskreno upam, da za to ni vseeno niti državnim institucijam," je povedal novi-stari predsednik.

Izpostavil je, da niti nogomet ni pobegnil krempljem slabe gospodarske situacije v športu, a dodal, da je vseeno v boljši kondiciji kot druge športne zveze. "Kljub temu so finančne težave močno otežile delo v mnogih nogometnih sredinah, naša naloga pa je, da ustvarimo okolje, v katerem se bodo nogometni deležniki počutili varno in izvrševali svoje poslanstvo. Imamo potencial in ne bomo se ga bali izkoristiti," je še povedal Čeferin in obljubil, da se bo skupaj s kolegi iz izvršnega odbora in strokovno službo trudil slovenski nogomet popeljati na še višjo raven.

Na današnji skupščini, ki se je je drugič udeležil tudi predsednik portugalske nogometne zveze in odposlanec predsednika Evropske nogometne zveze Michela Platinija Fernando Gomes, so izvolili tudi štiri podpredsednike NZS, to so postali Milan Jarc, Radenko Mijatović (oba po 26 glasov), Stanko Glažar (25) in Franci Zavrl (22). Kandidiral je še Danilo Kacijan, ki je dobil 10 glasov.

To pomeni, da podpredsedniške funkcije po novem ne bosta več opravljala Stane Oražem in Franc Kopatin. Za predsednika arbitražnega sveta NZS pa so delegati izvolili Gvida Mravljaka, ki mu mandat poteče leta 2017.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.