Šport > Nogomet
24 ogledov

Čeferinu še en glas podpore

sport 17.02.11, Aleksander Ceferin, novi predsednik nzs, Ales Zavrl, volitve nov Anže Petkovšek
Predsednika Nogometne zveze Slovenije Aleksandra Čeferina je v boju za predsedniško mesto Evropske nogometne zveze (Uefa) podprla tudi sanmarinska zveza

San Marino je danes uradno podprl Aleksandra Čeferina, ki je po mnenju mnogih strokovnjakov prvi favorit za zmago.

Javno podporo Čeferinu so namreč do danes izrazile nogometne zveze Albanije, Azerbajdžana, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Cipra, Črne gore, Danske, Estonije, Finske, Francije, Grčije, Gruzije, Hrvaške, Irske, Italije, Izraela, Madžarske, Makedonije, Nemčije, Norveške, Poljske, Portugalske, Romunije, Rusije, San Marina, Slovaške, Slovenije, Srbije, Švedske in Turčije, končni seznam podpornic pa bi utegnil biti še daljši, pravijo pri NZS.

Izredni volilni kongres se bo začel v sredo ob 9. uri po slovenskem času, Čeferinov protikandidat pa je Nizozemec Michael van Praag.

Platini bo prisoten

Vir blizu Michela Platinija, ki služi štiriletno prepoved delovanja v nogometu, je že prejšnji teden namignil, da bo sloviti Francoz lahko obiskal Uefin kongres, na katerem bodo izbirali njegovega naslednika na čelu Uefe.

"Fifina etična komisija je sporočila Uefi, da se Michel Platini lahko udeleži 12. izrednega kongresa v Atenah. Prošnjo je pred dnevi poslala Uefa, zato pozdravljamo to odločitev," so pojasnili pri Uefi.

Te odločitve pa ni dobro sprejel Reinhard Grindel, predsednik nemške zveze. "Uefin kongres bi moral kazati program novega predsednika in ne napak njegovega predhodnika," je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal Grindel. "Želel bi si, da Platinija ne bi bilo na kongresu. Ta se mora osredotočiti na prihodnost, ne na preteklost," je dodal.

Nekdanji francoski nogometni reprezentant in trikratni najboljši nogometaš Evrope je ena izmed ključnih figur, ki je končala nogometno delovanje nekdanjega in prav tako suspendiranega predsednika Fife Seppa Blatterja. Slednji naj bi Platiniju leta 2011 plačal spornih 1,8 milijona evrov za delo, opravljeno pred desetletjem. Oba vpletena nista zadovoljivo pojasnila tega posla, zaradi česar sta dobila večletno prepoved delovanja v nogometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.