Slovenija
22 ogledov

Cel seznam ugodnosti

Gorenjska 02.12.10, hisna preiskava pri kordezu, kordez, foto: andraz sodja Andraž Sodja
Zlorabe bančnega sistema. Policija jih preiskuje že dobri dve leti.

Preiskave. Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in neuradno tudi preiskovalci vsaj še treh policijskih uprav v državi v zadnjih dveh letih intenzivno preiskujejo domnevno sporno poslovanje Factor banke, Probanke in Nove Ljubljanske banke.

Začeli že sami


Guverner Banke Slovenije (BS) Boštjan Jazbec je pred dnevi sicer razkril, da je BS do zdaj na policijo podala že šest prijav zoper Factor banko in Probanko, ki sta se znašli v postopku likvidacije. A v policijskih vrstah so dodali, da so se preiskovanja poslov bank sami lotili že precej prej, ko je ukrepala BS. "V zadnjem obdobju smo prejeli več prijav o sumih nepravilnosti pri poslovanju posameznih bank in drugih vpletenih gospodarskih družb, v katerih je šlo največkrat za sume zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarskem poslovanju, denimo za zlorabe trga finančnih instrumentov in druga korupcijska kazniva dejanja," so pojasnili na policiji.

Ugodno in nezavarovano

Kriminalisti naj bi obravnavali vsaj sedem prijav različnih domnevno koruptivnih primerov bančnih posojil. Neuradno naj bi policija po dosedanjem preverjanju odkrila in sestavila že cel seznam podjetij, poslovnežev in celo politikov, ki naj bi si pri vsaj treh bankah v državi zagotovili posojila po do dvakrat ugodnejši obrestni meri, kot velja za preostale stranke teh bank. Kredite, namenjene za osebne poslovne načrte gospodarstvenikov, naj bi banke podeljevale povsem nezavarovano. Poslovnežem, torej bankam, ni bilo treba zastaviti svojega premoženja, ki bi pripadlo bankam, če posojil ne bi mogli odplačevati.

Komentarjev 5
  • sweetdogs 01:25 06.oktober 2013.

    "Neuradno naj bi policija po dosedanjem preverjanju odkrila in sestavila že cel seznam podjetij, poslovnežev in celo politikov, ki naj bi si pri vsaj treh bankah v državi zagotovili posojila po do dvakrat ugodnejši obrestni meri, kot velja za preostale ...prikaži več stranke teh bank."Ko so preiskovali Dimicovo, se je govorilo, da so vsi v Pahorjevem kabinetu dobili kredite pri NLB pri po smešno nizkih obrestnih merah?

  • mirko 23:58 05.oktober 2013.

    ELITAZasedajo višje, visoke in najvišje funkcije v državni in javni upravi. Med seboj so v tesnih odnosih, ali prijateljskih, sorodstvenih, pa tudi partnerskih. Preprosto gre tako le: Janez dela na kreditnem odelku v banki, kot vodja. Njegova žena ...prikaži več je sodnica, zaposlena v okrajnem sodišču v Ljubljani in ima kolegico, ki dela v državnem tožilstvu. Njun sin je kadrovski direktor v eni državni firmi, ki je predvideno, da se bo privatiziralo. Tako je krog sklenjen in posel, ki se imenuje LASTNINJENJE SE LAHKO ZAČNE.

  • mirko 23:51 05.oktober 2013.

    Delajo se osle iz nas državljanov. Vsi vemo kdo so ljudje, ki spadajo med ELITO. Imajo imena in priimke. Ti ljudje iz Elite sedijo na višjih, visokih in najvišjih funkcijah državne in javne uprave. Če bi to bilo resnica kar ...prikaži večr je napisano v tem članku, potem bi preprosto morali ti ljudje za zapahe spraviti najprej SEBE in potem še svojo svojat s katero imajo spletene mreže, ki so njihovi sorodniki, prijatelji, ...To, na kakšen način se je v tej državi kradlo, se je po blogih in komentarjih pisalo že pred najmanj pol leta. Sedaj pa se uradniki v državnih institucijah hvalijo kaj so odkrili in kaj preganjajo. To je samo pesek v oči javnosti, da bi dobili občutek, kako pravna država smo. Nobeden ne bo šel za zapahe, ker VRANA VRANI NE IZKLJUJE OČI.