Šport > Nogomet
32 ogledov

Cela Hrvaška v vrsti za tekmo s Srbijo

navijač karta karte vstopnica vstopnice Hrvaška Srbija kvalifikacije SP 2014 sve Sanjin Strukic/PIXSELL
Na Hrvaškem se je v četrtek začela prodaja vstopnic za kvalifikacijsko tekmo proti Srbiji, ki bo v Zagrebu na sporedu 22. marca. Strežnik je takoj odpovedal, medtem ko so navijači za dragoceni košček papirja po celotni državi čakali tudi od polnoči. Slovenci in državljani ostalih republik vstopnic ne morejo kupiti, kar so nekateri že označili za diskriminacijo.

Kapaciteta zagrebškega Maksimirja je 35 tisoč sedišč, kar bo za tekmo Hrvaške in Srbije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 seveda veliko premalo, da bi zadovoljilo želje vseh navijačev, ki si želijo ogledati epski obračun večnih rivalov.

Norija za dragocenimi vstopnicami se je začela v četrtek, ko je Hrvaška nogometna zveza (HNS) na svoji spletni strani in v kioskih po vsej državi začela prodajo.

Strežnik, ki bi moral omogočati prodajo vstopnic po celotnem ozemlju, je odpovedal že po nekaj minutah, navijači pa so na Trgu bana Jelačića v Zagrebu čakali od polnoči.

Po poročanju Sportskih novosti so "podivjali", ko so jim ob devetih zjutraj rekli, da bodo morali zaradi težav s strežnikom počakati še 45 minut. Po mučnem čakanju je prodaja le stekla, večina pa je tudi prišla do zasluženih vstopnic. Omejeno število bodo dobili tudi igralci domače reprezentance.

Dobili 60.000 zahtevkov

"Pogovarjali smo se z nekaterimi igralci. Zelo so zadovoljni, nihče ni poslal pritožbe na načrt, ki smo jim ga poslali po elektronski pošti," je dejal izvršni predsednik HNS Damir Vrbanović. "HNS se ni še nikoli tako temeljito pripravil, na koncu morajo biti zadovoljni vsi. Jasno je, da številni ne bodo maksimalno zadovoljni, kar je nemogoče, saj smo dobili 60.000 zahtevkov. Številni nas kličejo in nam čestitajo, da smo postavili tako nizko ceno."

HNS dobiva pohvale za nizko ceno vstopnic, veliko pa so jih namenili tudi navijaškim skupinam – reprezentančni Uvijek vjerni 3.500 vstopnic, zagrebški Bad Blue Boys, reški Armadi, splitski Torcidi in drugim pa jih bodo namenili okrog 1.500. Prodaja se je v četrtek začela na 24 prodajnih mestih po vsej državi.

Slovenci ne morejo do vstopnic

Vstopnice naj bi sicer razprodali v enem dnevu, zanimivo pa je, da so do vstopnic lahko prišli le ljudje s hrvaškimi dokumentiHNS se je za pravila prodaje - ta tudi določajo, da lahko vsak kupi le štiri kose dragocenega papirja - odločila zaradi želje, da se do vstopnic ne bi dokopali srbski navijači.

Nekateri hrvaški mediji so to potezo označili za diskriminatorno, saj ne razumejo, zakaj si tekme ne bi smeli ogledati Slovenci, Italijani, Japonci, Kitajci ... Spletna stran 24.sata.hr se tako sprašuje, kako bi bilo, če bi se dunajska filharmonija odločila, da novoletni koncert lahko obiščejo le Avstrijci.

Komentarjev 2
  • feferon 08:45 22.februar 2013.

    Noben ni nor, da bo šel glavo naprodaj nosit med ustaše. Se mi kar igralci smilijo, ker se bodo spet na njih lomila kopja političnih zahojencev!

  • srecko31 17:58 21.februar 2013.

    Ja, zakaj pa bi naj Slovenci gledali njihovo tekmo,saj tu se ne bo igral nogomet,tu bo ena parada nacionalizma,kjer se bodo pele ustaške pesmi,ter grozilo z" ubij srbina."