Šport
69 ogledov

Celjani brez prenosa na Hrvaškem

Veselin Vujović EPA
Na Hrvaškem ne bodo prenašali tekme lige prvakov med Celjem in Zagrebom, to pa je razburilo vodilne može hrvaškega kluba.

Ljubitelji rokometa si na Hrvaškem jutri ne bodo mogli v neposrednem prenosu ogledati dvoboja 2. kola lige prvakov med Celjem in ekipo Prvo plinarsko društvo Zagreb. Na drugem programu HRT bo dvoboj prikazan šele v posnetku, ki je na sporedu ob 22.24.

"Odločitev vodilnih mož Hrvatske radiotelevizije, da enega od največjih derbijev evropskega rokometa in tekme, ki je zelo pomembna za hrvaškega prvaka, ne prenaša v živo, smatramo za sramotno in skrajno žaljivo," so v izjavi za javnost zapisali pri zagrebškem klubu.

Po njihovem mnenju je takšna poteza udarec za ugled in za finance zagrebškega kluba in njegove pokrovitelje. "Z javnosto preprosto moramo deliti svoje nezadovoljstvo in skrb, ker vodilni na HRT brez sramu delajo škodo športu in svoji medijski hiši. Ob vsem dolžnem spoštovanju do ljubiteljev dokumentarnega programa, smo prepričani, da je povsem neverjetno, da se bo v času dvoboja med Celjem in Zagrebom predvajal dokumentarni film 'Tekmovanje z biki v Pamploni'," so še sporočili besni Zagrebčani.

Obe ekipi sta sicer v prvem kolu lige prvakov slavili. Celjani so v gosteh premagali turški Bešiktaš (30:24), Zagrebčani pa so pod vodstvom slovenskega selektorja Veselina Vujovića doma presenetljivo ugnali nemškega velikana Kiel (29:22).

Komentarjev 2
  • Avatar care
    care 21:00 25.september 2015.

    Na šport tv 1 je tekma tak da je antena nekorstna.

  • ljimonad 17:41 25.september 2015.

    ja kekci, antene za slovenske tv programe nabavite pa bo, ali pa preko računalnikov glejte, če vaša znamenita hrt nima namena prenašati te tekme. snadži se sruže je rekel že tavariš titej.