Šport
80 ogledov

Celjani do dvojne krone

Celje, rokomet, lovorika
1/8
Katarina Ponjavić
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tretji finalni tekmi končnice 1. NLB Leasing lige premagali velenjsko Gorenje s 33:30 (18:13).

Igralci iz mesta ob Savinji so po tretji zmagi v finalni seriji proti Velenjčanom osvojili 19. naslov državnih prvakov. Izbranci Branka Tamšeta - zanj je to že četrti zaporedni naslov, pred prihodom v Celje je Velenjčane dvakrat popeljal do prvega mesta - so bili absolutni gospodarji slovenskih rokometnih igrišč, sezono 2014/15 so končali z dvojno lovoriko in brez poraza na domačem prizorišču. Končno tretje mesto je osvojil mariborski Branik po dveh zmagah nad trebanjskim Trimom.

Celjani so v finalnih dvobojih veljali za absolutne favorite, nehvaležna vloga pa jim ni bila v preveliko breme. Po dveh zmagah so tudi tretji obračun začeli zanesljivo, poletna in raznovrstna igra jim je hitro prinesla lepo prednost. Za gostitelje je bil - predvsem to velja za novopečena reprezentanta Miho Zarabca in Vida Poteka - dodaten motiv navzočnost novega slovenskega selektorja Veselina Vujovića, ki si je skupaj s predsednikom Rokometne zveze Slovenije Franjem Bobincem ogledal današnji dvoboj v Zlatorogu. Gostitelji so si tako že po devetih minutah igre priigrali prednost 8:4 in velenjsko klop prisili na prvo minuto odmora.

Ta je začasno zaustavila nalet domače ekipe, po njej razlika v njihovo korist ni več tako strmo naraščala, v 18. minuti so se jim "ose" približale na dva gola zaostanka (11:9). A nato je znova nastopilo obdobje celjskih rokometašev, le pet minut kasneje so tekmecem ušli na 15:9, lepo zalogo v zadetkih pa zadržali vse do konca prvega polčasa (18:13).

Celjani so porazno začeli drugi polčas, prvi gol so dosegli po šestih minutah in pol, Velenjčani pa so jim medtem približali na dva gola zaostanka (18:16). V nadaljevanju so vendarle uveljavili svojo moč, predvsem so imeli več energije, ki primanjkuje rokometašem iz Šaleške doline po številnih zahtevnih tekmah v tem mesecu na domačem in mednarodnem prizorišču. Gostitelji so v 46. minuti povišali na 25:19 in tekmo brez stresnih trenutkov pripeljali do konca.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Zarabec z osmimi in Ivan Slišković s sedmimi goli, v velenjski pa sta Staš Skube in Mario Šoštarič dosegla po šest golov.

"Zadnja zmaga je vedno najtežja in tako je bilo tudi tokrat. Skozi celoten dvoboj smo kontrolirali rezultat, vendar ni bilo lahko, tako da smo morali garati do konca. Morda smo sami naredili končnico zanimivo za gledalce (smeh). Pomembna je le zmaga, vse drugo se lahko pozabi. Odigral sem zadnjo tekmo v dresu Celja in hvala vsem v klubu. Preživel sem dve nepozabni sezoni in v Celje se bom vedno z veseljem vračal," je po tekmi dejal Slišković.

"Prva finalna tekma se nam je povsem ponesrečila in ni bila pravi pokazatelj moči med kluboma, kar je bilo moč opaziti na zadnjih dveh tekmah. Mogoče nas je strl naporen ritem, saj smo večji del sezone igrali lažje tekme, v zadnjih dvem mesecih pa je šlo na nož. To nikakor ne sme biti izgovor, temveč opozorilo za naslednjo sezono. Verjamem, da se bomo vrnili še močnejši in bomo imeli dovolj razlogov za slavje," pa je razmišljal Skube.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.