Šport
53 ogledov

Celjani grozili do konca: derbi Gorenju

(Gorenje Velenje - Aalborg) liga prvakov Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v tekmi 14. kroga 1. NLB Leasing lige v gosteh premagali Celje Pivovarno Laško s 30:29 (17:14).

Derbi 14. kroga rokometnega prvenstva je pripadel državnim prvakom, ki so se tako utrdili na vrhu lestvice in današnjim tekmecem pobegnili za tri točke. Obračun najboljših slovenskih ekip je zadovoljil številne navijače v Zlatorogu, Celjani so bili dokaj enakovreden tekmec, na koncu pa so bili vendarle spretnejši in natančnejši gostje iz Velenja in odnesli poln plen.

Celjani so tekmo sicer dobro začeli vodili s 6:4, potem pa so Velenjčani na krilih Senada Burića poskrbeli za štiri gole zapored in in prevzeli vodstvo. Toda domači rokometaši so se še enkrat vrnili in vodili s 13:11, prvi del tekme pa je pripadel Gorenju. Gostje so vodili že s 17:14, domači pa so, podobno kot na evropski tekmi proti Veszpremu, imeli na voljo sedemmetrovko v zadnji sekundi, toda velenjski vratar Emir Taletovič je strel Luke Žvižeja ubranil.

Celjanom zmanjkalo moči za preobrat

Razlika treh golov iz prvega dela je nakazala tudi potek dogodkov v drugem. Velenjčani so vseskozi vodili, domači pa so občasno prišli le na gol zaostanka. Toda niso zmogli moči za zadnji korak, da bi naredili preobrat, tako da je ostalo le pri poskusih (17:18, 23:24). Gorenje je v 56. minuti vodilo z 28:26, domači pa so še enkrat poskrbeli za razburljivo končnico. Sebastian Skube je znižal na 28:29, toda na drugi strani je imel zadnjo besedo Marko Dujmovič ter s 30. golom Gorenja v zadnji minuti dokončno odločil zmagovalca.

Pri Celjanih je bil strelsko najbolj razpoložen Marguč z devetimi goli, Sebastian Skube jih je dosegel sedem, pri Velenjčanih pa sta bila s po šestimi najboljša Staš Skube in Mario Šoštarič.

Celjani bodo v naslednjem krogu znova igrali doma, v soboto, 7. decembra bodo gostili Ribničane, Gorenje Velenje pa bo isti dan gostilo Trimo Trebnje.

1. NLB Leasing liga, 14. krog:

Celje Pivovarna Laško : Gorenje Velenje 29:30 (14:17)
Marguč 9, Skube 7; Staš Skube 6, Šoštarič 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.