Šport
50 ogledov

Celjani pred največjim izzivom

celje pivovarna laško liga prvakov EPA
Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je zahtevna preizkušnja v evropski ligi prvakov.

V soboto, 15. oktobra, bodo Celjani v okviru 4. kroga skupine B gostovali pri aktualnih evropskih prvakih, poljski zasedbi Vive Tauron Kielce, kjer igrata tudi Slovenca Uroš Zorman in Dean Bombač. Poljsko-slovenski klubski obračun se bo pričel ob 18. uri.

Kielce so v zadnjem krogu v gosteh premagale prav tako slovensko obarvani madžarski Pick Szeged, medtem ko je celjska zasedba v domačem Zlatorogu klonila proti makedonskemu Vardarju iz Skopja. A slovenski prvak je vmes doživel še en poraz, v okviru regionalne lige Seha je v Brestu klonil proti beloruskemu Meškovu, od tam pa se je tudi odpravil na Poljsko.

Celjani so doslej odigrali štiri medsebojne tekme s poljskimi prvaki in na prav vseh zmagali, a to je bilo v letih 1999, 2010 in 2011, razmerje moči pa se je v zadnjih letih močno spremenilo. Poljska zasedba se je v zadnjih petih letih prelevila v evropskega rokometnega tigra, na koncu minule sezone pa je svojo kakovost kronala z zmagoslavjem na zaključnem turnirju v Kölnu in po pravem preobratu na kolena položila tekmeca iz madžarskega Veszprema.

''Igrati na meji dovoljenega prekrška''

"Pred nami je dvoboj z evropskimi klubskimi prvaki, ne glede na tekmeca pa je predpogoj za naš dober izid igra v obrambi in primerna agresivnost v igri. Proti poljski ekipi je to zgolj osnova, potrebno bo odpraviti vse napake in naše 'neumnosti' spraviti na najnižje možno število. Ob tem bomo morali igrati izjemno potrpežljivo v napadu ter resnično počakati na tiste prave priložnosti za doseganje zadetkov. Zelo pomembno bo tudi hitro vračanje v obrambo in celotno tekmo igrati na meji dovoljenega prekrška. To je edini način, da si lahko konkurenčen evropskim prvakom," je dejal strateg celjskega moštva Branko Tamše.

celje pivovarna laško branko tamše | Avtor: EPA EPA
Pod njegovim vodstvom so Celjani v uvodnem krogu lige prvakov premagali hrvaški Zagreb, nato pa nanizali dva poraza proti nemškemu Rhein Neckar-Löwnu in Vardarju iz Skopja. Na Poljskem bodo oči najbolj uprte v slovenskega krilnega reprezentanta Blaža Janca, ki ima pogodbo s pivovarji do leta 2019, vse glasnejše pa so govorice, da ga v svojih vrstah želijo videti sobotni tekmeci.

''Motivacija in želja bosta naša aduta''

"Čaka nas težka tekma s Kielcami, aktualnimi evropskimi prvaki. Gre za izjemno ekipo, ki ima v svojih vrstah posameznike najvišjega kova, in jih vodi odličen trener. Poleg vsega nas verjetno čaka polna dvorana glasnih navijačev. Proti Brestu smo odigrali zelo slabo tekmo in v teh dveh dneh nas čaka veliko stvari, ki jih moramo odpraviti, če želimo biti konkurenčni imenitnim gostiteljem. Prepričan sem, da motivacije in želje po dokazovanju ne bo manjkalo, to pa je lahko naš adut na sobotni tekmi," pred zahtevnim dvobojem na Poljskem pravi Janc.

Poljska ekipa je absolutni favorit tega dvoboja, igralski kader, ki ga vodi Talant Dušebajev, zgovorno priča o tem. Barve tega moštva poleg Zormana in Bombača branijo Poljaki Slawomir Szmal, Karol Bielecki, Krzysztof Lijewski in še štirje poljski reprezentanti, tu sta Hrvata Manuel Štrlek in Filip Ivić, Španec Julen Aguinagalde, Nemec Tobias Reichmann, Srb Darko Đukić in Črnogorec Branko Vujović.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.