Šport
16 ogledov

Celjani spet s člansko hokejsko ekipo

HK Celje HK Celje
Kar 15 let so v Celju hokejisti igrali le v mlajših kategorijah. Pred novo sezono pa so obudili tudi člansko zasedbo, ki bo sodelovala v mednarodni ligi INL skupaj s še petimi slovenskimi ekipami, štirimi avstrijskimi in petimi italijanskimi.

Predsedniku celjskega kluba Sandiju Sendlbahu je uspelo izpeljati projekt celjskega članskega hokeja; tako bodo Celjani že v soboto proti Triglavu začeli novo tekmovalno leto v članski konkurenci.

Izbranci trenerja Roka Rojška so doma opravili zahtevne priprave, odigrali dva prijateljska obračuna, čaka jih še eden proti Založanom, prvi test pa bo v soboto ob 18. uri v domači ledeni dvorani.

Pomagala tudi Hokejska zveza Slovenije

"Po lanski izjemno uspešni sezoni, ko se je ekipi selekcije U20 uspelo uvrstiti v finale državnega prvenstva, smo stopili skupaj, da omogočimo igralcem, ki bi bili letos prestari za igranje v tej konkurenci, da nadaljujejo pot v domačem okolju. Ob tem nas veseli pomoč lokalne skupnosti in Hokejske zveze Slovenije. Fantje si za trdo delo in prizadevnost v vseh teh sezonah zaslužijo nagrado in verjamem, da se bo moštvo že letos uveljavilo v konkurenci lige INL," je na novinarski konferenci dejal predsednik kluba Sendlbah.

"V klub sem prišel pred petimi leti, takrat smo se z mladimi učili in borili, bili bolj pri dnu lestvice, zadnje leto pa nam je uspelo zaigrati v finalu državnega prvenstva U20. Upam, da bomo po takšni zdravi poti hodili tudi v prihodnje. Ekipa je mlada, povprečna starost igralcev je 19 let, borili se bomo z izkušenejšimi, a s tem si ne belim glave. Na prijateljskih obračunih smo igrali nad pričakovanji in upam, da bo trend takšen tudi v prihodnje," pa je pričakovanja strnil trener Rojšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.