Šport > Nogomet
35 ogledov

Celjani z novim trenerjem izločili Muro

Tekma Mura - Udinese Simon Maljevac
Celje je v 2. krogu nogometnega pokala Slovenije v gosteh s 3:0 (2:0) premagalo Muro in se uvrstilo v četrtfinale.

V Murski Soboti je bil nov nogometni praznik. Potem ko je prekmurski tretjeligaš v prvem krogu presenetljivo izločil Gorico (1:0), so na Fazaneriji s črno-belimi igrali Celjani, ki so upravičili vlogo favorita. Za slovenske podprvake, ki so prvič igrali pod vodstvom novega trenerja Iztoka Kapušina, je v 36. minuti zadel povratnik v celjski klub Jure Travner, v 40. minuti pa je avtogol za vodstvo gostov z 2:0 zabil Kevin Poredoš. Končni izid je v 57. minuti postavil Ivan Firer.

V drugem srečanju, pomerila sta se dva drugoligaša, so po izenačenem izidu 1:1 (1:0) o zmagovalcu dvoboja Drava Ptuj - Triglav Kranj odločale enajstmetrovke, po njih so s 6:4 slavili gostitelji s Ptuja.

Dravo je v 35. minuti v vodstvo popeljal Nastja Čeh iz enajstmetrovke, v 60. minuti pa je izenačil Matej Poplatnik. Ker tudi v podaljšku ni bilo zadetkov, je o zmagovalcu odločala loterija z bele točke, ki je pripadla gostiteljem. Ti so bili favoriti pred tekmo, saj v tej sezoni še niso izgubili, Gorenjci pa v ligaškem tekmovanju še niso zmagali. Oba kluba se bosta v ligaškem obračunu vnovič pomerila že v soboto, ko bo Drava znova gostiteljica.

Preostale tekme bodo 15. in 16. septembra. Četrtfinale bodo igrali na dve tekmi, prve bodo 21. oktobra, povratne pa 28. oktobra. Finale bo 25. maja prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.