Šport > Nogomet
70 ogledov

Domžale pred Olimpijo, točka za Maribor

Domžale - Radomlje twitter NK Domžale
Domžale so v 27. krogu Prve Lige TS remizirale s Celjem (1:1) in se s tekmo več zavihtele na drugo mesto ligaške lestvice. Maribor je remiziral s Krškim (1:1).

Celjani so v spomladanskem delu še naprej neporaženi. Niz jim je uspelo nadaljevati po poznem zadetku Elvedina Džinića, ki jim je prinesel točko, ne pa tudi napredovanja na četrto mesto. Domžalčani pa so se točkovno izenačili z drugouvrščeno Olimpijo, ko jo v nedeljo čaka gostovanje v Kidričevem.

Gledalci so v prvem polčasu videli dokaj enakovredno predstavo, ki je ponudila nekaj priložnosti, najlepšo pa je v 22. minuti zapravil Petar Franjić, ki je sam stekel proti Maticu Kotniku, a je bil celjski vratar uspešnejši v medsebojnem dvoboju. Domžalčani so sicer prvič zagrozili že v drugi minuti, ko je Veljko Batrović iz bližine streljal z glavo, a je bil tudi takrat Kotnik na mestu.

Celjani so tudi imeli nekaj obetavnih akcij, še najbolj vroče pred domžalskimi vrati pa je bilo v 31. minuti, ko je z leve strani na oddaljeno vratnico podal Rudi Požeg Vancaš, Jucie Lupeta je žogo poslal pred vrata, kjer sta v rahli zmedi nato poskušala tako Lupeta kot Matej Podlogar, toda žoge jima iz neposredne bližine ni uspelo poslati čez golovo črto.

V drugem polčasu so v 54. minuti najprej zagrozili Domžalčani prek Alvara Brachija, le malce zatem pa so kranjski sodniki dosodili enajstmetrovko za goste, ko je Goran Cvijanović ob podaji iz kota v kazenskem prostoru držal Denisa Halilovića. Zanesljiv strelec z bele točke je bil Ivan Firer, ki je tako dosegel svoj prvi prvenstveni gol v domžalskem dresu.

Celjani so bili v drugem polčasu prvič nevarni v 69. minuti, ko je Dalibor Volaš s približno 15 metrov sprožil po tleh, Dejan Milić pa je žogo brez večjih težav ustavil. Zatem pa ekipi nista prišli do nevarnih akcij, le v 88. minuti je Elvedin Džinić nekoliko nespretno posredoval in streljal proti svojemu golu, avtogol pa je preprečil Kotnik.

Ko je že kazalo na zmago Domžal, pa je v prvi minuti sodniškega dodatka prav Džinić Celjanom zagotovil točko, ko se je najbolje znašel v gneči pred Milićem po prostem strelu z leve strani in podaji Gorana Cvijanovića.

Krško do velike točke proti Mariboru

Točke so posebej veseli v Krškem, saj je to sploh njihova prva na sedmem prvenstvenem dvoboju z vijoličastimi. Mariborčani, ki so spomladi še neporaženi, so večino tekme sicer prevladovali, a zapravili številne priložnosti, tudi po zaslugi razpoloženega domačega vratarja Marka Zalokarja. Krško se je vsaj začasno povzpelo na sedmo mesto, Maribor pa ima pred nedeljskim obračunom Olimpije v Kidričevem že 13 točk prednosti pred Ljubljančani in Domžalčani.

maribor krško prva liga | Avtor: Igor Kovačič Igor Kovačič
Prvi polčas je pred polno tribuno v Krškem postregel z dinamično predstavo, v kateri so posestniško prevladovali Mariborčani, Krčani pa so jim na dokaj redni bazi kazali, da znajo biti še kako nevarni. Dvakrat, v deveti in 42. minuti, je poskusil Uroš Jovanović, obakrat je dobro posredoval Jasmin Handanović, ki pa je klonil v 29. minuti. Takrat je Rodrigo Defendi storil prekršek nad Filipom Dangubićem v svojem kazenskem prostoru, tako da je sodnik pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil prav Dangubić s strelom po sredini gola.

Za Dangubića je bil to deseti zadetek v sezoni, le enega manj na kontu pa ima od 41. minute naprej Dare Vršič (je tudi prvi podajalec lige z 11 asistencami), ki je s strelom iz prve z dobrih desetih metrov zadel za 1:1 po protinapadu in podaji Mitje Vilerja z leve strani. Vršič je bil nevaren še v 26. minuti s prostega strela, ko je branil Marko Zalokar, in v 39., ko se je znašel v dvoboju z Zalokarjem po podaji Milivoja Novakovića. V 33. minuti je krški vratar posredoval še po strelu z glavo Luke Zahovića.

V drugem polčasu je prvi resneje zagrozil Maribor, po novi Vilerjevi podaji pred gol je žogo čez prečko poslal Novaković. Devet minut pozneje pa je iz bližine po prostem strelu z leve strani zgrešil Defendi. Mariborčani so tudi v tem delu igre imeli terensko premoč, a niso posebej resno ogrožali domačega vratarja.

V 77. minuti je po dolgem času do strela za domače prišel Nikola Gatarić, ki je z 18 metrov meril previsoko, devet minut zatem pa je Roko Nakić žogo poslal v zunanji del mreže. Že v sodniškem dodatku je Zahović lepo oddal žogo Novakoviću na 13, 14 metrov, slovenski reprezentant, ki je zapravil še nekaj priložnosti, pa je akcijo končal s preveč medlim strelom. Malce pozneje so domači branilci blokirali še strel Marcosa Tavaresa, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Delitev točk v Novi Gorici

Nogometaši Gorice in Kopra so se razšli z neodločenim izidom 0:0. Koprčani se na Goriškem v zadnjih letih dobro znajdejo. Tam so neporaženi že od oktobra 2013, niz pa so nadaljevali tudi danes, ko se je goriško-koprski obračun končal brez zadetkov.

Novogoričani ostajajo na četrtem mestu s šestimi točkami zaostanka za Olimpijo in Domžalami ter dvema prednostmi pred Celjem. Koprčani, ki imajo v sezoni po devet porazov, zmag in neodločenih izidov, so šesti s petimi točkami zaostanka za Novogoričani.

Prva Liga TS, 27. krog:

Celje - Domžale 1:1 (0:0)
Gorica - Koper 0:0 (0:0)
Krško - Maribor 1:1 (1:1)

Nedelja:
16.00 Aluminij - Olimpija
18.00 Kalcer Radomlje - Rudar

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.