Šport
74 ogledov

Celjani v finalu pokala

Simon Rožman Gregor Katič
Celjski nogometaši so na drugi polfinalni tekmi slovenskega pokala z Mariborom remizirali brez zadetkov in se tako uvrstili v finale. Na prvem dvoboju so v gosteh slavili s 3:2. To je bil četrti polfinalni obračun obeh tekmecev, tretjič pa so napredovali grofje.

Mariborčani so že pred povratnim dvobojem vedeli, da bodo za morebitno napredovanje v finale potrebovali vsaj dva zadetka, trener vijoličastih Ante Šimundža je tako med prvih enajst uvrstil tri napadalce, ob Daliborju Volašu in Jean-Philippu Mendyju je začel tudi Marcos Tavares, ki je igral v vlogi "polšpice".

Maribor je pričakovano tekmo tudi začel bolj odločno, že v tretji minuti je Matica Kotnika s strelom z razdalje ogrel Amir Dervišević. Domači so sicer dobro odbijali uvodne nalete gostov, ki s predložki niso prišli do izdelanega strela. Na drugi strani je po kotu z desne strani čez gol meril 17-letni Jon Šporn.

Kotnik in vratnica zaustavila Mariborčane

Pritisk državnih prvakov ni pojenjal niti v naslednjih minutah, vendar je zgoščena obramba grofov vedno znova bila na pravem mestu, nevaren prosti strel Damjana Boharja s strani pa je odbil Kotnik. V 24. minuti se je vijoličastim ponudila lepa priložnost. Volaš je na levi strani lepo našel vtekajočega Erika Janžo, Prekmurec se je znašel sam pred vratarjem, ki pa je njegov plasiran strel s strani dobro blokiral.

Celjani so redko ogrozili gol Jasmina Handanovića, enega od strelov je z razdalje v 30. minuti prispeval Igor Jugović, ki pa je meril mimo gola. Štiri minute kasneje so bili Mariborčani le nekaj centimetrov oddaljeni od vodstva. Po akciji na desni je Tavares namestil strel Derviševiću z 18 metrov, gostujoči vezist pa je z levico zadel vratnico.

V 38. minuti je po kotu Celja v prazno "zaplaval" Handanović, vendar domači niso izkoristili nepazljivosti izkušenega čuvaja mreže. V zaključku polčasa je Dervišević žogo po prostem strelu poslal čez gol. Pred odmorom je bilo vroče še po predložku Derviševića z leve, vendar je Kotnik do žoge prišel pred Volašem in ekipi sta na polčas odšli brez zadetkov.

Tudi drugi polčas so bolje začeli vijoličasti, Petar Stojanović je z roba kazenskega prostora sprožil čez vrata. V 53. minuti je proti golu zdrvel Volaš, ob njem se je znašel Tilen Klemenčič, oba sta padla, sodnik Žganec pa je, na jezo gostov, dosodil prekršek napadalca. V naslednjih minutah je še dvakrat zapretil Volaš, prvič tik pred vrati ni dobro zadel žoge, po sledečem kotu je z glavo meril previsoko. Vstopil je tudi Agim Ibraimi in kmalu preizkusil strel, ki pa je končal v celjskem bloku. 

Celjani zadeli, a ...

V 80. minuti bi moral biti potnik v finale praktično že odločen. Od daleč, s kakšnih 25 metrov, je bombo sprožil Danijel Miškić, žoga pa se je od prečke odbila za golovo črto, prečkala jo je s celotnim obsegom, a sodniki so povsem regularen zadetek gostiteljev spregledali.

Volaš je v 83. minuti poskusil še enkrat, z glavo je bil znova nenatančen. Ob koncu tekme je Arghus s teatralnim vložkom neuspešno skušal izsiliti rdeči karton za Ivana Lendrića, Luka Zahović in Volaš pa sta vsak po enkrat zgrešila po predložkih s strani in preboja v finale so se veselili fantje iz mesta ob Savinji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.