Šport
64 ogledov

Tamše v boj s slovenskim selektorjem

Olimpijci Rio Saša Despot
Rokometaše Celja Pivovarne Laško danes ob 18.30 čaka prva tekma lige prvakov v sezoni 2016/17.

V prvem krogu jih čaka derbi z Zagrebom, ki ga vodi slovenski selektor Veselin Vujović, za hrvaške prvake pa igrajo še trije Slovenci Matevž Skok, David Miklavčič, oba nekdanja igralca Celja, in Darko Cingesar.

Tamše Vardar Skopje Celje PL | Avtor: EPA EPA
Celje je prav z Zagrebčani v Evropi odigralo največ tekem. Ekipi sta se pomerili 16-krat, šest zmag imajo Celjani, devet Zagrebčani, ena tekma pa se je končala brez zmagovalca. Skupaj sta v skupini igrala tudi v lanski sezoni, obe tekmi pa so tesno dobili Hrvati.

"Sam si želim 50 minut Celja, kakršno je bilo lani v prvi tekmi proti Zagrebu. Se pravi kompaktna obramba, zadetki iz protinapadov, realizacija je bila na želeni ravni. To so glavne smernice, ki nas peljejo v tekmo. Na ta način se pripravljamo," so želje celjskega trenerja Branka Tamšeta.

Zagreb je bil v začetku zadnjega desetletja prejšnjega tisočletja v samem vrhu evropskega rokometa. Dvakrat so osvojili evropski pokal državnih prvakov (predhodnik lige prvakov, 1992, 1993), še štirikrat pa igrali v finalu (1995, 1997, 1998 in 1999), v ligi prvakov pa so nastopili kar triindvajsetkrat, s čimer so z nastopom več od Celja in Veszprema rekorderji. Na Hrvaškem namreč nimajo prave konkurence, zato so bili eni od soustanoviteljev lige Seha. Državni prvaki so bili tako prav vsa leta od osamosvojitve (26), pokal pa so osvojili triindvajsetkrat, enkrat pa tudi ligo Seha (2013).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.