Slovenija
57 ogledov

Celjski policisti prodajajo psa za 21 evrov

Policijski pes bi moral pobrati palico, ki mu jo je policist vrgel proti ograji,
1/2
Žurnal24 main
Celjski policisti prodajajo dva psa, ki sta "odslužila" svoje. Ponujajo ju za 21 evrov, ker naj bi imela zdravstvene težave.

"Na Policijski postaji Vodnikov službenih psov Celje imajo dva službena psa, ki sta bila konec lanskega leta zaradi zdravstvenih razlogov odpisana," so sporočili s PU Celje.

Gre za službenega psa pasme nemški ovčar, z imenom Raf, ki se je skotil 7. januarja 2006 in službenega psa pasme rottweiler, z imenom Aron, ter avstrijskim rodovnikom, ki se je skotil 10. septembra 2004.

Za psa boste odšteli 21 evrov

Oba službena psa sta trenutno še v oskrbi na Policijski postaji Vodnikov službenih psov Celje, kjer si ju lahko vsi zainteresirani tudi ogledajo. Tisti, ki bo prevzel psa, bo moral hoditi na uvajanje vsaj 14 dni tako, kot se uvajajo vodniki, ko prevzamejo novega psa, nam je dejala predstavnica PU Celje Milena Trbulin. Zanj pa bo potrebno odšteti tudi nekaj evrov. Cena, ki jo določa posebna komisija, znaša 21 evrov.

Vodnika nima prostora zanju

Kot nam je še dejala Trbulinova, "pse policija odprodaja samo v primeru, če ga vodnik ne more vzeti v svojo rejo, ker nima možnosti namestitve doma ali pa kot je v tem primeru, ko je policist  dobil dva druga psa in doma nima prostora. Praviloma vodniki vzamejo pse domov, če le imajo prostor."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.