Slovenija
31 ogledov

Celo na avtocesti še ledene plošče

Sneg Bloke bralka
Na cestah bodite previdni, lahko so poledenele, ledene plošče celo na avtocesti.

"Zaradi prometne nesreče na gorenjski avtocesti je oviran promet med priključkoma Naklo in Kranj - zahod v smeri Ljubljane," opozarja prometnoinformacijski center.

Na štajerski avtocesti bo med Vranskim in Blagovici promet do preklica oviran zaradi čiščenja snega. Občasno bodo kratkotrajno zapirali tudi predore.

Ledene plošče

Zaradi ledenih plošč vozite previdno ponekod na primorski in dolenjski avtocesti ter na ljubljanski obvoznici, opozarja prometnoinformacijski center. 

"Megla v pasovih ponekod po Sloveniji, predvsem na Primorskem, v Prekmurju in Podravju, zmanjšuje vidljivost. Zaradi nizkih temperatur so lahko ponekod ceste poledenele, ponekod je na vozišču še vedno sneg. Vozite previdno!" še opozarjajo. 

Na primorski avtocesti je na odstavnih pasovih, na različnih odsekih še vedno večje število tovornih vozil. Povem poteka normalno po voznem in prehitevalnem pasu. Vozite previdno.

Zaradi snega je zaprta cesta čez prelaz Vršič, na cesti čez prelaz Jezersko je obvezna uporaba verig na avstrijski strani. Na cestah Zatrnik - Pokljuka in Sorica - Bohinjska Bistrica je obvezna uporaba verig.

Prepoved vožnje za priklopnike in polpriklopnike velja: 
- na mejnih prehodih Babno Polje in Petrina zaradi zimskih razmer na Hrvaškem;
- na regionalnih cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič in Godovič - Sp. Idrija.

Opozarjanje za nekatere brez učinka 

Medtem, ko smo na uredništvo prejeli številna opozorila o zimskih razmerah na cestah, nas je bralec J. P. opozoril na nevarne voznike tovornjakov.

"Ja opozarjanje brez haska.Včeraj smo se na avtocesti Koper-Ljubljana vozili za plugoma do Postojne s hitrostjo 40-50 kilometrov na uro. Premikali smo se varno, v Postojni se pluga obrneta nazaj proti Kopru. Večina pametnih voznikov vozi počasi po enem voznem pasu, nakar po nekaj kilometrih začudeno spoznamo, da nas nori tovornjakarji prehitevajo in to celo domaci. Še posebej samozavestna sta bila dva voznika s priklopniki rdeče barve in kranjsko registersko tablico, ki sta bila naložena z osebnimi avtomobili," je opisal. "Potem se pa sprasujemo zakaj zaradi norih voznikov tovornjakov po 4 ure cakamo na mestu v koloni," je sklenil.

Zvečer pet nesreč

Po poročanju uprave RS za zaščito in reševanje se je včeraj zvečer zgodilo pet prometnih nesreč, kjer so potrebovali tudi pomoč gasilcev. Mlace pred 23. uro se je zgodila nesreča na avtocesti pred izvozom za Kranj Zahod v smeri Jersenic, ko je osebno vozilo zletelo s cestišča, v Idriji na cesti Zala-Godovič sta trčili dve vozili, pri tem pa se je ena oseba poškodovala.

Ob 21.00 je na avtocesti pred izvozom Lesce v smeri Jesenic v občini Radovljica osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek, malce pred tem se je zgodila tudi prometna nesreča enega osebnega vozila v občini Šmarje pri Jelšah, kjer se je poškodovala ena oseba. Medtem so v Novem mestu v zasneženem križišču trčila tri vozila, poškodovanih ni bilo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • BenX 15:40 14.januar 2017.

    tisti, ki vas tovornjaki prehitevajo, dajte se malo zamislit nad sabo in se vprašajte kaj počnete na cesti in če morda ne ovirate ostalih!