Magazin > Lepota & telo
181 ogledov

Celulit zaradi teh živil še trdovratnejši

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Roke stran od teh živil!

Celulit ima kar 80 odstotkov žensk in velika večina od njih je že nasedla obljubam kozmetične industrije, ki vsako pomlad promovira novo kremo, ki naj bi v nekaj tednih znatno zmanjšala ali celo odpravila pomarančno kožo.

Resnica pa je, da celulit lahko zmanjšamo le s telovadbo in pravilno prehrano.

Katerim živilom se raje izognite?

1. Zrnati sir (cottage cheese)
Ker ima zelo malo kalorij, se zelo pogosto znajde na jedilniku tistih, ki so na dieti. Mnogi pa ne vedo, da zrnati sir vsebuje veliko natrija, ki lahko celulit še poslabša.

2. Limonada, sokovi
Sladkor pospešuje nastanek celulita.

3. Sojina omaka
Če je soli v telesu preveč, ta nase veže vodo, kar se najbolj pozna na "problematičnih“ predelih telesa, kot so zadnjica, bedra …

4. Bel kruh
Če vprašate nutricioniste, je vse, kar vsebuje belo moko, strup. Bel kruh vsebuje prazne kalorije, ki jih telo hitro pretvori v maščobne celice.

5. Pica
Preveč maščob, preveč soli … Hrana za celulit.

Komentarjev 3
  • Sašo Vojnović 12:52 07.marec 2016.

    Kako limonada pospešuje rast celulita če jo piješ brez sladkorja?

  • asmas 14:43 06.marec 2016.

    Majane bodi huda na avtorja,v prvem razredu OŠ se še ne učijo angleško.a mi paveš zakaj moški nimamo celulita! eni pravijo zato ker je grd.No mene celulit na moji soprogi (skupaj sva že 30let) prav nič ne moti.Če ...prikaži več moti tvojega mu povej da si zase dobra,če pa zanj nisi naj se pa proč obrne.enako naj velja za vse ostale

  • Majazmaja 12:06 06.marec 2016.

    C. R.: bi lahko, lepo prosim, še enkrat prebral skropucalo in se malo zamislil?Za cottage cheese imamo Slovenci zelo star izraz SKUTA. Če preverite v prvem fitnesu, Vam bodo povedali, da je skuta eno najpomembnejših živil pri vadbi in ...prikaži več dietah.Limonada je priporočljiva, če je ne delamo s sladkorjem.