Projekti
15 ogledov

Cena ista, ponudba pa ne

Paketi Žurnal24grafika
Trojčki in četverčki. Velika gneča podobnih paketov za okrog 46 evrov. Razlike. T-2 ima v paketu le slovenske TV-programe, Amis in Telekom imata dva HD-programa, T-2 jih ponuja deset, Telemach pa 13.

Kdor je za internet, televizijo in telefonijo pripravljen plačati okrog 45 evrov na mesec, lahko izbira pakete pri vseh operaterjih.

Pri paketih T-2 velja izpostaviti, da so v televizijski paket vključeni le slovenski programi in deset HD-programov, kar pomeni, da bi večina uporabnikov najbrž dokupila višji paket M, ki stane 4,99 evra na mesec. Pri Siolu je treba sprejemnik kupiti, pri drugih ponudnikih pa ga ob vezavi ali celo brez nje naročnik praviloma dobi v brezplačno uporabo.

Pri Amisu in Telekomu je za HD-programe treba doplačati. V osnovni ponudbi sta namreč le prvi in drugi program nacionalke v HD-tehniki, za devet evrov na mesec pri Amisu ponujajo šest HD-programov, pri Telekomu pa za isto ceno 12.

Programi na tretji televiziji

Pri Telemachu izpostavljajo, da je mogoče na novejših televizorjih z modulom DVB-C programe spremljati brez sprejemnika, kar pomeni, da uporabnik ne potrebuje dveh daljincev. Dodajajo, da lahko naročniki na tretjem televizorju še vedno brezplačno spremljajo programe analogne sheme. Dve televiziji za eno naročnino sicer poleg Telemacha izrecno ponuja le še T-2.

Internet: izstopa optika

Telekom in Amis na xDSLpovezavi ponujata pol počasnejši internet kot konkurenti. Glede ponujene visoke hitrosti prenosa podatkov izstopa T-2, a le če ima naročnik optiko.

Pri IP-telefoniji (razen glede cen klicev) bistvenih razlik ni. Brezplačne pogovore znotraj omrežja ponujajo vsi, Amis pa še 700 minut pogovorov v vsa slovenska fiksna omrežja.

Ob primerjavi paketov velja vzeti v obzir tudi akcijske popuste na naročnino. Ob vezavi za 24 mesecev jih trenutno ponujata T-2 in Amis.

Komentarjev 3
  • Klemen Zec 10:03 22.september 2012.

    grozljiv je odnos pri vseh, ne samo pri telekomunikacijskih operaterjih do uporabnikov, kot da jim ne dajemo oderuškega zaslužka za podpovprečno kvaliteto !sicer pa ni čudno, da je tako, saj jim naša vrla država pomaga pri takem početju.polna ...prikaži več usta so jih konkurence, zraven pa ne pustijo nikogar, da bi jim v resnici konkuriral.sicer so pa tudi tuji operaterji vajeni balkanskih manir, ki še vedno prevladujejo v Sloveniji, ker jim naše razmere omogočajo, da prave konkurence, od katere bi imel kaj uporabnik sploh ni !!

  • Gelipter 08:37 22.september 2012.

    Točno to, ponudnikom je važno čim več pokasirati.Stranke so jim sovražniki, oziroma neuka drhal, ki mora biti tiho in vesela, da sploh lahko ima internet.Saj se še spomnite kako je bilo s prvimi priklopi na ADSL.Banda!

  • zcmr 08:18 22.september 2012.

    Glede na to da je ta nasa balkanska republika se v kameni dobi so ti paketi vsaj 2x predragi,vecina periferije sploh nima moznosti adsl kaj sele optika....V zadnjih letih niso polozili niti metra optike ne bakra...sramota gnila balkanska.