Slovenija
30 ogledov

Cena občinske blokade

parcela Izola Suzana Kos
Dogovor. Denar od prodaje parcele v Izoli bi šel za odpravnine delavcem Primorja; zdaj vse stoji.

Ajdovsko Primorje je septembra pripravilo ponudbo za odkup zemljišča z razpadajočimi objekti sredi Izole. Dobrih 3.350 kvadratnih metrov so za nekaj več kot milijon evrov ponudili izolskemu podjetju Rudeks. Hkrati pa so od občine pridobili dokument, v katerem je jasno zapisano, da je parcela zunaj območja, za katerega obstaja njena predkupna pravica. Novembra je “udarilo” presenečenje.

Poslovna škoda

“Začeli smo se pripravljati na nakup, pridobili smo ruske investitorje, imamo rezervirane tri milijone evrov, zanje na mesec plačujemo čez 60 tisoč evrov obresti. Vodilni v Primorju so tudi napovedali, da bo milijon od tega posla porabljen za odpravnine delavcem. Sledil pa je hladen tuš – občina si je po dveh mesecih premislila in Primorje obvestila o uveljavljanju predkupne pravice,” razlaga Aleksander Tomić, direktor Rudeksa.

Sodeč po rebalansu proračuna, Izola sicer denarja za nakup te parcele nima, občinska blagajna je močno zadolžena in v rdečih številkah (primanjkljaj presega 1,3 milijona evrov). “Ugotavljamo, da se na omenjenem območju pojavljajo veliki gradbeni apetiti, ki se vse bolj izražajo z različnimi pritiski. V Izoli je že preveč nasedlih stanovanjskih naložb, zato previdnost pri novih investicijah ni odveč,” poudarjajo na občini. O tem, zakaj v dveh mesecih dve povsem nasprotujoči si stališči glede uveljavnjanja predkupne pravice pa – niti besede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.