Slovenija
168 ogledov

Cena zabojnika za smeti odvisna od občine

smetnjaki Jaka Dimc
Doplačilo. Stroški zamenjave zabojnikov za odpadke se zaračunajo na podlagi potrjenega cenika v posamezni občini.

"Za zamenjavo zabojnika za smeti pri podjetju Saubermacher Slovenija sem moral plačati dostavo," se je pritožil bralec iz Šentilja. "Zagotavljanje opreme za zbiranje komunalnih odpadkov določajo občinski odloki, in sicer ne glede na izvajalca javne službe," razlaga Franc Knaus, komercialist pri podjetju Saubermacher. "Gospodinjstva lahko na svoje stroške menjajo zabojnike skladno s količinami in pogostejšim odvozom odpadkov," dodaja.

Pripeljejo iz skladišča

"Vsaka menjava zabojnikov je povezana s stroški dela in dostave zabojnikov od skladišča v Centru za ravnanje z odpadki Lenart do lokacije uporabnika," izpostavlja Knaus. Če se stranka prvič prijavi na odvoz odpadkov, stroškov dostave zabojnika ne zaračunajo. Za primer iz Šentilja Knaus pojasnjuje, da glede na stroške, ki jih ima podjetje s prevozom zabojnika iz Lenarta do Šentilja, in glede na občinski odlok za dostavo zaračunajo deset evrov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.