Slovenija
26 ogledov

Cene in urniki razkurili občane

slovenija 05.06.13, Snaga, smetar, komunalni delavec, smeti, komunalni odpadki, Anže Petkovšek
Po spremembah so imeli v javnem podjetju trikrat več klicev, pošte in obiskov.

Zaradi višjih cen odvoza odpadkov in spremenjenega urnika odvozov so aprila in maja v javnem podjetju Snaga dobili približno 13 tisoč klicev, 2.500 elektronskih in navadnih pisem ter imeli 350 obiskov v Snaginem centru za pomoč in podporo uporabnikom. To je dobrih trikrat več kot po navadi, je povedala Nina Sankovič, svetovalka za odnose z javnostmi v Snagi, in dodala: "Gre za vprašanja, komentarje, pritožbe in reklamacije."

Maja številne reklamacije

Aprila jih je predvsem zanimalo, kakšen je urnik oziroma kdaj bo Snaga odpeljala katere odpadke, pritoževali pa so se zaradi manj pogostih odvozov, prepolnih zabojnikov in preobremenjenih zbiralnic. Maja pa so bili najbolj "aktualni" položnice in reklamacije računov, korekcije podatkov o zabojnikih na zbirnih mestih (predvsem bioloških odpadkov) ter "iskanje rešitev tam, kjer so se računi znatno povečali; rešitve so prehodi s skupinskega na individualno zbirno mesto ter prilagajanje velikosti zabojnikov", je pojasnila Sankovičeva.

Spomnimo, Snaga do junija ni dovolila, da bi občani večje zabojnike zamenjali za manjše, zdaj pa za zamenjavo lahko zaprosite. Preden vam jih bodo zamenjali, boste morali izpolniti dva pogoja – imeti morate tako velik zabojnik za preostanek odpadkov, da bo vsaj 30 litrov na mesec na prebivalca, prav tako pa vaš zabojnik ne bo smel biti konstantno prepoln oziroma ne boste smeli imeti vrečk z odpadki ob zabojniku.

Komentarjev 2
  • privat 12:03 11.september 2013.

    mogoče nekoč bodo odgovarjali....nebodo se večno skrivali za svojimi mogočnimi strankami!

  • Fertel 21:24 15.junij 2013.

    Kaj je slovenceljni - vam je dal opankar po tintari. Vse se vrača, vse se plača... Pa hajd spet na volitve pa ga volite, pa še Janšo, pa Pahorhja in ostale, ki so nam uničili prihodnost....