Slovenija
1693 ogledov

Cene ključavnic na prstni odtis padle za 30 odstotkov

Ključ pod predpražnikom Profimedias
Nadležno iskanje ključev po torbicah, žepih in policah je nekaj vsakdanjega. Pogosto je tudi izgubljanje in pozabljanje ključev, predvsem pri otrocih in mladostnikih.

Dolgemu čakanju pred vrati, plezanju čez balkon in vlamljanju v lastno stanovanje zaradi izgubljenih ključev se nekateri izognejo s skrivanjem ključev v okolico hiše. Na neprimernost takšnega početja opozarjajo celo policisti.


Vlomilec bo namreč raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše.
Zato med drugim opozarjajo, da ključev ne puščamo na "skritih mestih", kot so nabiralniki, predpražniki in lončki za rože.

Poleg najpogostejših mest si lastniki ključev omislijo še druge izvirne lokacije, ključe skrivajo na ovratnice svojih ljubljenčkov, kupujejo skrivališča v obliki kamnov in vrtnih palčkov, ključe lepijo pod fasado, notranjo stran žlebov in tako dalje. Kljub temu lahko tatovi hitro najdejo skrivališče.

Za mirno življenje

Vsem težavam, ki jih imamo s ključi, se lahko izognemo z enostavno rešitvijo. Z namestitvijo čitalca za branje prstnih odtisov enostavno in hitro odklenemo objekt in si prihranimo številne nevšečnosti. Poleg tega bomo dolgoročno prihranili pri izdelavi ključev in morebitnih stroških zaradi vlamljanja v lastno stanovanje.

Čitalci so zdaj veliko dostopnejši, kot so bili nekoč. V zadnjih petih letih so se pocenili za trideset odstotkov, so nam pojasnili v podjetju Navkom, kjer se več kot osem let ukvarjajo s proizvodnjo čitalcev prstnih odtisov. “Razlog za to je večja prodaja in posledično večje serije, kar poceni proizvodnjo. Svoje naredi tudi konkurenca na trgu,” dodajajo.

Jesenska akcija: z montažo 376 evrov  

Prav zdaj imajo akcijo, kjer je cena za ključavnico REX cylinder (cilindrični vložek in čitalnih prstnih odtisov) skupaj z dostavo in montažo 376 evrov. Gre za svetovno biometrično novost in izdelek, ki je razvit v Sloveniji na podlagi dolgoletnih izkušenj podjetja Navkom.

Ključavnica deluje na baterije, ki v povprečju zdržijo eno leto, v primeru praznih baterij pa je mogoče vzpostaviti celo zasilno napajanje s pomočjo kontaktov na zunanji strani. Vanj lahko vnesete več svojih prstnih odtisov, odtise vseh otrok starih nad osem let, babic in dedkov, morebitne hišne pomočnice in soseda, ki vam ob dopustu hrani želvo. Za vse bo dovolj prostora, saj lahko vnesete kar tisoč prstnih odtisov. Ko imate z nekom razrahljan odnos, ga enostavno brišete s seznama in zadrege povezane z vračilom ključa ne bo več.   

Za odklepanje vrat potrebujemo le kratek trenutek, zato je to elegantna rešitev za vse, ki se jim vedno mudi in nimajo časa za iskanje ključev in odklepanje vrat. Takšna ključavnica je zelo lepa in daje vašemu domu moderen pridih, kjer občutimo večje varnosti in udobje.