Slovenija
1071 ogledov

Ceneje do bencina

hofer črpalka bencin tankanje Anže Petkovšek
Črpalke. Od danes tudi pri Hoferju. Tuš pri Molu ponuja več popusta kot Mercator na svojih.

“Bencin bo pri nas nekaj centov cenejši kot drugod,” je obljubil Stephan Pröll iz družbe FE-Trading, ki danes na parkirišču pri Hoferju v Postojni odpira prvo njihovo črpalko v Sloveniji.

Še letos 15 novih črpalk

Že v dveh tednih bo predvidoma odprta črpalka v Ivančni Gorici, potem v Ilirski Bistrici, Kranju in Tržiču.

Še letos naj bi odprli 15 črpalk, tudi v Ljubljani in Mariboru. V Avstriji jih imajo 32, letos pa naj bi jih odprli še 25, vse v partnerstvu s Hoferjem.

“Gorivo je skladno z vsemi evropskimi standardi; ne moremo si dovoliti, da bi imeli nekakovosten bencin. Nižjo ceno dosegamo, ker na črpalkah ni zaposlenih in prihranimo pri ceni naložbe,” na pomisleke o kakovosti goriva odgovarja Pröll.

Mercator ima črpalke pri svojih trgovskih centrih v Kranju in Ajdovščini ter 19 na drugih lokacijah, načrtuje pa odprtje še petih.

Popusti so količinski, zato so bolj namenjeni podjetjem; fizične osebe lahko dobijo največ dva centa na liter nižjo ceno, a morajo prej pridobiti posebno kartico. Popusta na Mercatorjevo kartico pika pa (še) ni.

Engrotuš je svoje bencinske servise Tuš Oil prodal Molu, a lahko lastniki Tuševe kartice z nakupi še vedno pridobijo popust tudi na Molovih črpalkah: ob nakupu do 40 evrov en cent na liter, ob nakupu do 60 evrov dva centa, pri nakupu od 60 do sto evrov tri cente, pri nakupu nad sto evrov pa pet centov.

Na Petrolu pravijo, da je vsak nov bencinski servis konkurenca, a poudarjajo, da sta njihovi prednosti vrhunsko usposobljeni zaposleni ter raznovrstnost storitev in blaga.

Komentarjev 14
  • zdrej 14:20 19.oktober 2012.

    Malo poglejte na netu, kakšni delodajalci so recimo v hoferju, pa bo marsikaj še bolj jasno. Na koncu bi bilo najbolj pametno ne več kupovati v trgovinah. Ni mi jasno, kako lahko silijo v kraje, kjer kupne moči ni. ...prikaži več Aja pozabljam da izdelek pride v trgovino s ceno X, iz trgovine pa s ceno X+X. Tu je pa velika dodana vrednost, ko izdelek leži v skladišču. Res je da se mora plačati določene stroške, vendar le ti ne morejo biti takšni kot je recimo imel z izdelkom kmet + predelovalec + transport.

  • zdrej 14:09 19.oktober 2012.

    Če se trgovec odreče 10% marže, mu še vedno ostane 90%. Marže trgovcev so pa itak prevelike. Kar se tiče lidla in hofera glede tehnike, je to tehnika, ki je za navadne ljudi. Obrtniki naj kupujejo tehniko drugje, je tam ...prikaži več po pravilo da nisi tako bogat, da bi kupoval ceneje, drugje ceneje.

  • Simon Kavcic 08:36 07.september 2012.

    Točno tako. Blago, ki ga prodaja Hofer, je popolnoma isto, kot ga prodaja Aldi v Nemčiji, saj je to pravzaprav ista firma. In če je dobro za Nemce, zakaj ne bi bilo zame? Kvaliteta je popolnoma primerljiva z izdelki v ...prikaži več Merkatorju in Tušu, cena pa nižja.