Slovenija
34 ogledov

Cenilci že odšli, kamor so lahko

sneg logatec Anže Petkovšek
Zavarovalnice. Škodo že ocenjujejo, a pravih ocen še ni, saj več prijav še pričakujejo.

Zavarovalnice so že začele ocenjevati škodo, ki je nastala zaradi vremenskih razmer, kakšna bo njena skupna višina, pa še ne želijo ocenjevati. Pri Generaliju so je sicer že popisali za okoli 100.000 evrov.

Pri zavarovalnici Adriatic Slovenica ob tem opozarjajo, naj se zavarovanci ne izpostavljajo in naj najprej poskrbijo za svojo varnost: "Škodo bodo lahko nemoteno prijavili tudi, ko bo nevarnost minila in bo možen ogled cenilcev." Vse zavarovalnice pozivajo, naj zavarovanci, če je mogoče, po zavarovanju ljudi poskrbijo, da se škoda ne povečuje po nepotrebnem, in če je mogoče, škodo fotografirajo. Pri Zavarovalnici Triglav pravijo, da lahko zavarovanci že pred prihodom cenilcev začnejo popravila.

Že na terenu

Cenilci vseh zavarovalnic so že na terenu, vendar pa, kot opozarjajo pri Tilii, "praksa pri naravnih nesrečah kaže, da se vedno ne da takoj ugotoviti celotnega obsega škode, zato je marsikdaj potrebna naknadna ocena, ko se stanje stabilizira". Do zdaj sicer ocenjujejo, da se največ škod nanaša na poškodbe objektov in avtomobilov zaradi padca dreves in vejevja, ki jih je obtežil žled. Več prijav škode pričakujejo v prihodnjih dneh, saj so, kot izpostavljajo pri Zavarovalnici Triglav, "razmere v državi še vedno negotove".

Zavarovalnice v različnih paketih stanovanjskih zavarovanj ponujajo možnost za zavarovanje pred žledom oziroma rizikom teže snega, ta možnost pa je tudi v sklopu zavarovanja pred elementarnimi nevarnostmi.     

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.