Slovenija
18 ogledov

Bratuškova in Erjavec usklajena

slovenija 19.03.13, Uros Cufer, seja odbora DZ za finance in monetarno politiko, slovenija 19.03.13, Uros Cufer, seja odbora DZ za finance in monetarno politiko,
Premierka Alenka Bratušek in DeSUS sta uspela uskladiti pripombne stranke z besedilom predloga zakona o Slovenskem državnem holdingu (SDH).

DeSUS je zahteval, da Kapitalska družba (Kad) ostane samostojna. Karl Erjavec je po srečanju, na katerem sta s premierko uspela uskladiti stališča, dejal, da jih čaka le še monotehnično delo, torej tudi priprava dopolnil k spremembam zakona o SDH, ki jih bodo tako podprli tudi poslanci DeSUS.

Minister Uroš Čufer je sicer danes ocenil, da bi podrli koncept zakona, če bi upoštevali vse pripombe DeSUS. A s tem, kar so danes uskladili, po trditvah Alenke Bratušek koncepta zakona nikakor ne podirajo. Preden se je sestala z vrhom DeSUS, se je namreč, kot pojasnjuje, uskladila s Čuferjem.

Kot je povedala Bratuškova, bo prodaja premoženja, v skladu s strategijo, ki jo bo sprejel DZ, potekala usklajeno in Kad ne bo mogel odločati po svoje, prav tako bo glasovanje na skupščinah med Kadom in SDH usklajeno. Ostale vidika upravljanja naj bi Kad izvajal samostojno.

To pomeni, da bo imel Kad tudi svojo upravo, tako kot je to urejeno po obstoječem zakonu o SDH. Če bo samostojna pravna oseba, je logično tudi to, da ima svojo upravo, je dejala premierka.

Tudi sestava nadzornega sveta SDH bo ostala takšna, kot je v obstoječem zakonu. V osnovnem predlogu sprememb so namreč predlagali nekoliko spremenjeno sestavo nadzornega sveta. A tudi tako, kot je v obstoječem zakonu, je po besedah premierke v redu.

Če bi bila v začetku tedna v Sloveniji, je prepričana, da bi predlog zakona o SDH z najmanjšo koalicijsko partnerico uskladili že pred potrditvijo slednjega na vladi. "A pomembno je, da smo tudi to, kot vse ostale stvari doslej, v koaliciji uskladili," je dejala Bratuškova.

Komentarjev 1
  • KLOBO 12:17 06.december 2013.

    IN TAKI LAŽNJIVCI NAM VLADAJ, ISTI KOT NJEGOV ŠEF PREVIRANT !!! ..................Lastinski d.o.o., podjetje ministra Sama Omerzela, je oktobra letos na Darsu dobilo naročilnico za vsaj še en nov, doslej zamolčan in prikrit ministrov posel na državnem Darsu....!!ssIN KAJ NA ...prikaži več TAKE LAŽI POREČE KOKOŠJA PAMET - ALENČICA Minister za infrastrukturo Samo Omerzel, vsaj kar zadeva "posle" njegovega podjetja z državnim Darsom - laže!