Slovenija
25 ogledov

Cerar: Maske so padle

Miro Cerar EPA
Premier Miro Cerar je na programski konferenci svoje stranke SMC poudaril, da delajo prave stvari, zato ne bodo pristajali na ultimate.

Kot je ocenil Miro Cerar, so maske padle. Vidno je, kako Slovenijo obvladujejo močni lobiji, zato napoveduje, da se bo preprečevanju njihovega vpliva zdaj posebej posvetil. Poudaril je, da so stranka, ki zavračajo ultimate in lumparijo. Dejal je, da se ne bodo umikali, ampak gredo naprej in gledajo v prihodnost, od svojih usmeritev ne bodo odstopali, saj so prave, je napovedal. Morda so po njegovih besedah še vedno nekoliko naivni in se jim zgodi kakšen zdrs, a niso pokvarjeni in ne kradejo državljanom.

Prepričan je, da o njihovih dosežkih pričajo podatki. Slovenija je uredila javne finance in zaustavila trend naraščanja javnega dolga, nezaposlenost se je zmanjšala, več denarja je za znanost, turizem, poteka racionalizacija v javni upravi, je v odgovor tistim, ki pravijo, da niso nič naredili, med drugim nanizal Cerar.

Poudaril je tudi, da se SMC bori proti korupciji. Ob tem je izrazil prepričanje, da je naša edina alternativa moderna, demokratična, pravna in socialna država.

"Ni čas za zamrzovanja"

Predsednik programske konference Aleksandar Kešeljević je dejal, da morajo ostati enotni, odločni in močni. "Ni čas za delitve, ni čas za zamrzovanja ali kakšna druga agregatna stanja," je dregnil nekatere v SMC, saj sta dva poslanca zamrznila članstvo v stranki zaradi dogodkov v Luki Koper.

SD se obnaša neodgovorno

Cerar je dejal, da je treba narediti konec sprenevedanju. Po njegovih besedah se SD s spodbujanjem shodov proti vladi, v kateri sedi, obnaša neodgovorno tudi do državljanov. Poudaril je neodgovorno in dvolično obnašanje, ki se je, kot pravi, izkazalo že pred dogodki v Luki Koper. Navedel je procese pri privatizaciji Telekoma, za katero se je SD v prejšnji vladi sama zavzela. "Ne moremo se resno pogovarjati in sodelovati s stranko, ki sedi v vladi, ki jo hkrati spodkopava," je odločen. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 19
  • dd 10:50 12.julij 2016.

    Naši vladarji se že nešteto let borijo proti korupciji, dosegli pa niso še popolnoma ničesar.

  • Zmago 08:32 12.julij 2016.

    Dragana, daj link gor !! pa dobiš +, da ne boš imel samo svojega ;-)))

  • Zmago 23:00 11.julij 2016.

    Je mislil, da bo lahko kaj naredil ................. potem ............... potem je pa padel v utečeno kolesje in mora paziti, da ga ne zmelje.