Slovenija
14 ogledov

Cerar nima veliko časa

Alenka Bratušek S. H. H.
Že danes naj bi ministri izbirali zamenjavo za Alenko Bratušek.

Predvidoma že čez nekaj ur bo na redni vladni tedenski seji predsednik Miro Cerar z ministri iskal novega kandidata za evropskega komisarja, ki ga morajo čimprej predlagati novemu predsedniku Evropske komisije Jean-Claudu Junckerju.

Potem, ko so evropski poslanci v sredo zvečer nekdanjo predsednico vlade Alenka Bratušek z negativno oceno odslovili kot popolnoma neprimerno kandidatko za komisarko, še manj pa za podpredsednico komisije, naj bi stranke slovenske vladajoče koalicije takoj začele razmišljati o primernejši zamenjavi. Že nekaj ur po glasovanju naj bi o tem najprej razpravljali v največji vladni Stranki Mira Cerarja (SMC).

Cerar, ki se je tik pred tem izrednim strankarskim srečanjem vrnil iz srečanja voditeljev držav Evropske unije (EU) v Milanu, se zaveda, da  "bo morala vlada nemudoma poiskati novega ustreznega kandidata in da časa ni več veliko."

Nasprotno od Cerarja pa bi prvak Socialnih demokratov (SD) Dejan Židan namesto nekega novega kandidata v Bruslju predlagal Tanjo Fajon, ki jo je vlada Bratuškove že predlagala kot eno od treh morebitnih komisarskih kandidatov.

Neuradno se omenja več imen potencialnih kandidatov, o katerih naj bi danes razpravljali Cerar in ministri. Med drugim tudi o sedanji ministrici Violeti Bulc.

Komentarjev 2
  • Bond 11:17 09.oktober 2014.

    Cerar naj predlaga tistega, za katerega bo Juncker soglašal, da bo obdržal podpredsedniški položaj v EK in obdržal resor energetike. Vse drugo strankarsko kupčkanje v SLO ni sprejemljivo. Absolutno pa naj bo kandidat nekdo, ki ni bil na sznamu prejšnje vlade..

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:40 09.oktober 2014.

    Nč se mu ne mudi. Sej lepo obstaja lista kandidatov. Če pač en z liste ni vredu se druzga vzame z liste. Zato pa tud je več kandidatov na listi mislm..duh?