Slovenija
13 ogledov

Cerar: SD glede Luke Koper igra dvojno vlogo

Protest, delavci Luke Koper
1/7
Saša Despot
Pred vladno palačo je bil protest zaposlenih v Luki Koper, ki so se jim pridružili tudi delavci iz Slovenije, kulturniki, umetniki, člani Združene levice ter tudi podmladek koalicijske SD. Cerar je zato predsednika SD Židana pozval, naj razmisli, ali bo še sodeloval v vladi, proti kateri SD protestira.

"Na eni strani spodbujajo demonstracije in shode proti vladi z ostrimi besedami proti nosilcem oblasti, obenem pa sedijo v tej isti vladi," je ob zvokih protestnikov, ki jih je bilo slišati tudi v novinarsko središče, ravnanje koalicijske SD označil premier Miro Cerar.

Cerar prekinil koalicijski sestanek

Kot je znano, je na koalicijskem sestanku pred sejo vlade prišlo do kratkega stika, zato je sestanek trajal le deset minut. "Na jutranjem sestanku koalicijskih partnerjev sem Židana opozoril, da SD igra dvojno igro," je povedal Cerar.

Koalicijski partner protestira proti vladi

"Kot predsednik vlade ne morem dovoliti, da mi koalicijski partner na eni strani demonstrira proti vladi, v kateri sedi. To je dvojna pozicija, to je nesprejemljivo," pravi premier. "Ta hip poteka shod pred vlado tudi na njihovo pobudo. To ni dobro. A kot predsednik vlade gledam predvsem naprej," je dejal Cerar. 

Podmladek SD, Mladi Forum, je namreč podprl današnje proteste, ki so jih zanetili dogodki v zvezi z Luko Koper. Okrcali so tudi oblast ter zahtevali odstop ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča in državnega sekretarja Metoda Dragonje.

"Ravnanja nekaterih predstavnikov oblasti v zadnjem času so sprožila izjemen odpor ljudstva. Laži, sprenevedanja, naključne interpretacije napačnih podatkov in nenazadnje nespoštljiv odnos predsednika vlade do ljudi, delavcev, državljank in državljanov. Za nas je to nesprejemljivo,"  navajajo v podmladku SD. 

Cerar: država bo naredila vse za Luko

Cerar je današnji sestanek s predstavniki zaposlenih v Luki Koper, ocenil kot konstruktiven. "Informiranost zaposlenih bo zdaj gotovo boljša," je prepričan Cerar, ki je predstavnikom zaposlenih pojasnil, da je prav ta vlada Luko Koper opredelila kot strateško, ki mora ostati v državni lasti.

Predstavniki zaposlenih: Korak naprej

"Država bo naredila vse za razvoj Luke Koper," poudarja Cerar in pojasnjuje, da se je glede gradnje drugega tira železniške povezave Koper - Divača,  že začela gradnja izvlečnega tira. 

Predsednik sveta delavcev Luke Koper Mirko Slosar je današnji pogovor s premierjem Cerarjem ocenil kot pomemben korak naprej. Po njegovih besedah so si izmenjali informacije, ga seznanili s stališči in s tem, kje vidijo težavo, poroča STA.

"Lopovi, lopovi"

Kljub temu se je pred vlado zbralo nekaj sto ljudi, ki vzkliki "lopovi, lopovi"  in transparentu Cerarju sporočajo, da Luke ne dajo, da je Primorska enotna, Luka brez delavcev pa zgolj slaba plaža.

sergeja.hadner@zurnal24.si

 
 

 

 

 
Komentarjev 17
  • Ferluci 14:20 09.julij 2016.

    Igranje odbojke: Rdeči proti Levakom. Kdo bo zmagal? Čisto vseeno, nobena ekipa se ne bo uvrstila v kvalifikacije.

  • dragec 18:27 08.julij 2016.

    ćefur Dragec tudi vam jebe mater,nacionalistično uredništvo

  • blueone 18:02 08.julij 2016.

    Jaz bi raje videl, da bi tujci pri nas gradili gospodarske objekte, ne pa da prevzemajo tiste, ki so že zgrajeni. Zakaj tujci ne gradijo gospodarskih objektov, v bistvu samo prevzemajo tiste, ki so že zgrajeni?