Slovenija
35 ogledov

Cerar v Bruslju: Slovenija je na pravi poti

Miro Cerar na vrhu unije EPA
Slovenski premier Miro Cerar je v Bruslju povedal, da predstavniki vlad, s katerimi se je pogovarjal, ugotavljajo, da je Slovenija na pravi poti.

Premier Miro Cerar, ki se je v Bruslju udeleževal vrha unije, je izpostavil, da predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy in tudi drugi predstavniki vlad, s katerimi se je pogovarjal, ugotavljajo, da je Slovenija na pravi poti, ker nova vlada obeta resno predanost ciljem in politično stabilnost. "Imamo precejšnje zaupanje v vseh pogledih," je dejal.

Obenem prvi pomembnejši koraki vlade, predvsem osnutek proračuna za prihodnje leto, po Cerarjevih besedah zagotavljajo resne namene, ne samo na deklarativni ravni, ampak tudi s pomočjo predvidenih rešitev. "Ponudili smo realne načrte za to, kako zmanjšati primanjkljaj pod tri odstotke," je dejal.

"Najprej je treba sedaj v Sloveniji vse to narediti. Vlada je temu zavezana in bo zelo intenzivno delala. Tukaj pa imamo precejšnje zaupanje v vseh pogledih s strani tako predsednika Evropskega sveta kot kolegov, ki vodijo naše države v EU," je še izpostavil premier.

Kot kažejo posnetki dogajanja v Bruslju, se je premier Cerar na kratko pogovarjal z nemško kanclerko Angelo Merkel in predsednikom Evropske centralne banke Mariom Draghijem.

Komentarjev 1
  • miror 07:08 03.november 2014.

    "Cerar v Bruslju: Slovenija je na pravi poti"To je tako izrabljen stavek, da bi si politiki lahko izmislili kaj novega. Za EU je važno samo to, da jo naša država nič ne stane. Z najemanjem kreditov izven institucij EU, ...prikaži več so naši politiki poskrbeli za to. Če pa naivno ljudstvo plačuje jih pa nič ne stane.