Slovenija
13 ogledov

Koalicija na skupnem nedeljskem večeru

sindikati Anže Petkovšek
Cerar in koalicijski partnerji so nedeljski večer preživeli skupaj, a o podrobnejši vsebini pogovorov niso seznanili javnosti.

Koalicijski vrh je na nedeljskem večernem srečanju razpravljal o privatizaciji, pripravi zakona o fiskalnem pravilu ter o pogajanjih z javnim sektorjem. O delovnem osnutku zakona o fiskalnem pravilu bo vlada začela z razpravo na četrtkovi seji vlade. Glede pogajanj z javnim sektorjem pa so se predstavniki koalicije strinjali, da se pogajanja intenzivirajo.

Predsedniki in vodje poslanskih skupin koalicijskih strank po srečanju izjav za medije niso dajali. Iz premierovega kabineta pa so v sporočilu za javnost navedli, da bo predsednik vlade Miro Cerar k razpravi o osnutku zakona o fiskalnem pravilu sklical vodstva vseh parlamentarnih strank.

Glede privatizacije so govorili o poteku tega procesa in pripravi strategije privatizacijskih postopkov podjetij v državni lasti. Razprava je tekla tudi o pogajanjih z javnim sektorjem, pri čemer so se predstavniki koalicije strinjali, da se pogajanja intenzivirajo, so navedli v sporočilu.

Srečanja sta se poleg predsednika DeSUS Karla Erjavca, vodje SD Dejana Židana ter vodje poslanske skupine DeSUS Franca Jurše in vodje poslanske skupine SMC Simone Kustec Lipicer udeležila tudi finančni minister Dušan Mramor in državni sekretar Metod Dragonja, so še navedli v premierovem kabinetu.

Komentarjev 5
  • Tupamaros 11:02 24.november 2014.

    Sodeč po sliki spadajo v koalicijo ( tajno združbo) tudi sindikalisti. Lahko bi bila to zadnja večerja.

  • ennanova 08:07 24.november 2014.

    Veliki zlom 2015Banke lahko financirajo trajnostni razvoj, javne storitve, skupno infrastrukturo in pravičnejšo delitev svetovnih virov, ne pa vojn, špekulacij in brezkončnega izkoriščanja ljudi in okolja. Kaj bomo torej storili? …http://za-misli.si/kolumne/rok-kralj/1975-veliki-zlom-2015

  • mirko 16:54 23.november 2014.

    Tehnična vlada pri nas tudi ne bi funkcionirala. Zakaj ? Ker bi še vedno kljub tehnični vladi imeli SINDIKATE JAVNEGA SEKTORJA in seveda lobije. Eden od najmočnejših lobijev so pa strici in tete iz ozadja (iz bivšega totalitarnega sistema). Kaj ...prikaži večj torej lahko ugotovimo ? Naša družba gre organizirano zelo hitro proti vse večji revščini. Če se bo tale tendenca te vlade in sindikatov nadaljevala, sem prepričan, da bo prvi od ministrov v kratkem odstopil prav Mramor, ker ne bo hotel prevzet odgovornosti za gospodarski zlom in finančni bankrot v tej državi. Dejansko krivi pa bodo v prvi vrsti sindikati, potem mlahavo predsedstvo vlade, razni lobiji (strici in tete iz ozadja) in nenazadnje tudi pravosodje in parlament.