Slovenija
22 ogledov

Cerarju podpora še raste

glasovanje o mandatarju Saša Despot
Podpora Cerarjevi stranki še višja, anketiranci menijo, da Janša en bi smel biti državnozborski poslanec.

Glede na rezultate ankete časnika Večer velika večina meni, da prvak opozicijske SDS Janez Janša ne bi smel biti državnozborski poslanec v času, ko na Dobu prestaja zaporno kazen. Tako meni 72,2 odstotka vprašanih. 16 odstotkov anketiranih pa meni, da je prav, da Janša ohranja svoj mandat – men njimi so najpogosteje zastopani starejši (50 do 64 let), volivci SDS in NSi ter tisti, ki mandatarju Miru Cerarju zaupajo le malo ali sploh nič.

SMC podpora višja

Cerar uživa visoko visoko stopnjo zaupanja, z možnimi ocenami od ena do pet je dobil povprečno oceno zaupanja 3,29.

V primerjavi s preteklim mesecem je zrasla tudi podpora stranki SMC. Zdaj jo glede na Večerovo anketo podpira dobrih 20 odstotkov vprašanih. Na drugem mestu je SDS, vendar je izgubila kos podpore. Julija so imeli še 15-odstotno podporo, v avgustovski anketi pa jih je podprlo deset odstotkov vprašanih.

Na tretjem mestu je Združena levica, četrti je DeSUS, ki mu je podpora padla, na petem mestu pa je NSi, ki ji je podpora narasla. Socialni demokrati še naprej izgubljajo podporo, ta je glede na anketo le dobre triodstotna. Niti enega odstotka podpore pa nima več Zavezništvo Alenke Bratušek.

Komentarjev 10
  • sirij 18:38 30.avgust 2014.

    Potrebno je razveljavit volitve in sprejeti zakon ,da lahko volijo samo člani stranke SDS in SLOVENIJA bo rešena.

  • Tupamaros 08:43 30.avgust 2014.

    "Oče slovenske ustave Bučar je bil oficir zloglasnih enot KNOJ-a in zasliševalec pri Dachauskih procesih. Še kaj? Konec.

  • Tupamaros 08:34 30.avgust 2014.

    A kdo razume slovenske butalce? Največjo podporo dobi tisti, ki nima v "svojem" programu kaj pokazati. Zmuzljiv tič, ki razen votlega čvekanja nima nič.